•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najbolji filmovi „The Fabelmans“ i „The Banshees of Inisherin“

Kolinu Farelu je pripala nagrada za glavnog glumca u kategoriji filmskog mjuzikla ili komedije, za ulogu u mračnoj komediji "The Banshees of Inisherin"

U Los Anđelesu je noćas održana 80. dodele Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju, a za najbolju filmsku dramu proglašeno je ostvarenje "The Fabelmans" Stivena Spilberga, dok je priznanje za najbolju komediju ili mjuzikl pripalo mračnoj komediji "The Banshees of Inisherin". Scenarista filma „The Banshees of Inisherin“, Martin Mekdona, nagrađen je za najbolji scenario.

Zlatni globus za najbolju žensku ulogu osvojila je glumica Kejt Blanšet za filmu "Tar", a za najbolju mušku ulogu nagrađen je Ostin Batler za film "Elvis".

Mišel Jeo je nagrađena u kategoriji filmskog mjuzikla ili komedije za glavnu ulogu u akcionom filmu "Everything Everywhere All At Once".

Kolinu Farelu je pripala nagrada za glavnog glumca u kategoriji filmskog mjuzikla ili komedije (The Banshees of Inisherin).

Nagrade za najbolje sporedne uloge dobili su Andžela Baset (Black Panther: Wakanda Forever) i Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once).

„Guillermo del Toro’s Pinocchio“ je dobio nagradu za najbolji animirani film, dok je najbolji strani film „Argentina, 1985“.

Nagradu za najbolju originalnu muziku dobio je Džastin Hurvic za film „Vavilon“, a najbolja pjesma je „Naatu Naatu“ iz indijskog filma „RRR“.

Što se tiče televizijskih kategorija nagradu za najbolju dramu dobila je serija „House of Dragon“, komediju „Abott Elementary“, a mini-seriju, antologijsku seriju ili TV film „White Lotus“.

Najbolja glumica (drama) je Zendaya (Euphoria), a najbolji glumac Kevin Kostner (Yellowstone). Najbolja glumica u kategoriji mjuzikl ili komedija je Kvuinta Branson (Abbott Elementary), a glumac Džeremi Alen Vajt (The Bear). Nagrade za najbolje sporedne uloge dobili su Džulija Garner (Ozark) i Tajler Džejms Vilijams (Abbott Elementary).

U kategoriji mini-serija, antologijska serija ili TV film tiče najbolja glumica je Amanda Sajfrid (The Dropout), a glumac Evan Piter (Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story). Nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Dženifer Kulidž, (The White Lotus), a za mušku Paul Walter Hauser (Black Bird).

Voditelj događaja bio je Džerod Karmajkl.

Zlatni globus je obično pokazatelj koji će filmovi biti nagrađeni prestižnim Oskarom čija je dodela posle ceremonije Zlatnog globusa.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...