•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najduži trejler traje čak sedam sati, a sam film 30 dana

Jedan od najdužih filmova ikad snimljenih imao je trejler koji je trajao više od sedam sati, a popratni tizer trejler trajao je više od sat vremena.

Film se zvao “Ambiancé” i trebalo je da bude objavljen 31. decembra 2020, a tačno nakon toga trajao bi neverovatnih 30 dana, odnosno 720 sati, što je verovatno razlog zašto je samo trejler trajao sedam sati i 20 minuta.

Film je zamisao švedskog eksperimentalnog reditelja Andersa Veberga, a navodno ga je napravio kao svojevrsnu reakciju na jednokratnu prirodu današnje kinematografije, gde se filmovi iz prošlih vremena samo prepravljaju i ponovo izbacuju.

Vebergu je trebalo dosta vremena da snimi ovaj film, što i ne čudi s obzirom na to da traje 30 dana. Trejler je objavljen još 2016. godine, a izlazak je zakazan za 2020. godinu. Ali, to se na kraju nije dogodilo.

Ideja reditelja bila je da se film emituje od 31. decembra 2020. punih 30 dana, a zatim bi odmah nakon toga bio uništen. Upravo tada krenula je pandemija, ali uprkos tome, reditelj je 3. januara 2021. objavio na Tviter profilu da je film završen.

Njegova veb stranica takođe navodi film među njegovim opusom, tako da je možda na kraju ipak dovršen. Veberg je čak imao ideju da objavi trejler dug 72 sata, ali ni to se nikada nije dogodilo.

Šta se dešava u filmu?

Ukratko, vrlo malo. Film je snimljen na plaži u Švedskoj i prikazuje dvoje ljudi koji se pojavljuju obučeni u sveštenike i zatim se kreću po plaži. U jednom trenutku se poljube, ali morali biste gledati gotovo punih sedam sati da saznate o kakvom je poljupcu reč.

Zanimljivo je da se još ne zna šta se zapravo dogodilo s projektom koji nikada nije prikazan kako je zamišljeno. Možda je izbrisan ili će ipak biti prikazan, a zatim uništen i tako postati “najduži film koji ne postoji”, kako je prvobitno zamislio reditelj.

Podeli:



Preporucujemo