•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najnoviji film Fatiha Akina prikazuje uznemirujući svet terora i mržnje

Najnoviji film proslavljenog reditelja Fatiha Akina donosi priču o sudbini žene koja, nakon gubitka supruga i sina u bombaškom napadu, kreće u besomučnu borbu za pravdu, nalazeći u tome motivaciju za život. Ovaj predstavnik nemačke kinematografije, koji je doneo nagradu glavnoj glumici Dajani Kruger na Kanskom festivalu, u Srbiji će biti premijerno prikazan na 46. FEST-u.

Katjin život se iznenada ruši kada njen muž Nuri i sin Roko poginu u bombaškom napadu. Njena porodica i prijatelji pokušavaju da joj pruže podršku. Danilo, advokat i Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju osumnjičenima – mladom paru neonacista. Suđenje gura Katju do granica izdržljivosti, ali za nju nema alternative – ona želi pravdu.

Scenario za film „Niotkuda“ takođe potpisuje Fatih Akin, u saradnji sa Harkom Bohmom. Uloge u filmu su ostvarili Dajana Kruger, Numan Akar, Ulrih Tukur, Johanes Kriš, Sir Eloglu, Denis Moskito, Džesika Mekintajer i Urlih Brandhof.

Ova krimi-drama nosi internacionalni naziv In the Fade po istoimenoj pesmi američkog rok benda Queens of the Stone Age, čiji je pevač, Džoš Hom, radio muziku za film. Prema rečima reditelja Akina, dve glavne teme filma su melanholija i agresivnost, što pesma In the Fade savršeno dočarava.

Fatih Akin je nemački reditelj, scenarista i producent, turskog porekla. Za svoja ranija ostvarenja osvojio je više od 40 nagrada, uključujući i one na najprestižnijim svetskim festivalima, te nagrade Evropske filmske akademije, i brojna druga priznanja.

Film „Niotkuda“ će biti prikazan u okviru 46. FEST-a, i to 28. februara i 1. marta u Sava centru, 2. marta u bioskopu Fontana, i 4. marta u Jugoslovenskoj kinoteci. Nakon prikazivanja na FEST-u, ovo ostvarenje stiže u domaće bioskope 29. marta.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...