•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najpopularniji filmski naslovi iz jula 2022. godine

Odlazak u bioskop je neponovljiv doživljaj. Postoji nešto posebno u gledanju dugo isčekivanog filma na velikom bioskopskom platnu, u udobnim crvenim sedištima, uz zvuke kokica koji dolaze iz cele sale.

Ako živite u prestonici, možete se smatrati srećnikom. Bogat repertoar u bioskopima u Beogradu je ono što mnoge filmofile privlači u njihove bioskopske sale. Ubrzo nakon svetskih premijera, najveća ostvarenja kinematografije stižu i u beogradske bioskope, kako bi njihovi verni posetioci uvek bili u toku sa dešavanjima na svetskoj filmskoj sceni.

Prva polovina godine donela je mnoge zanimljive filmove u naše bioskope, a i ostatak godine obećava nove hitove. U nastavku teksta izdvojili smo najpopularnije filmove koji su se puštali u bioskopima u julu mesecu.

#1 Elvis - biografski film o kralju roka koji će vas vratiti kroz vreme

Elvis je biografski mjuzikl o kralju roka Elvisu Presliju, jednom od najpopularnijih muzičara u istoriji, u režiji Baza Lurmana i sa Ostinom Batlerom u glavnoj ulozi. Već od prve najave ovog filma od njega se mnogo očekivalo, a dvanaestominutne ovacije kojima je u Kanu nagrađen od strane publike pokazuju da nije razočarao.

U glavnim ulogama našli su se Ostin Batler, koji tumači Elvisa, Tom Henks kao njegov menadžer i Olivija Dejong kao jedna od najvažnijih osoba u Elvisovom životu, Prisila Presli.

Film prati Elvisovu karijeru i privatni život, od prvog nastupa sve do vrhunca njegove slave. Radnja filma prikazana je iz perspektive Kolonela Toma Parkera, Elvisovog menadžera, dok je centralna tema njihov komplikovani odnos koji je trajao 20 godina.

Elvis je premijerno prikazan 25. maja na festivalu u Kanu, dok se u domaćim bioskopima pojavio 23. juna. Naišao je na izuzetno pozitivne kritike, kako od strane filmskih kritičara i velikih imena kinematografije, tako i od strane publike. Članovi Elvisove porodice posebno su pohvalili Ostinovu izvedbu Elvisa i Lurmanovu režiju.

#2 Crni telefon - horor film u izuzetnoj izvedbi Itana Hoka

U režiji Skota Deriksona, režisera filmova Zlokoban i Doktor Strejndž, dolazi filmsko ostvarenje pod nazivom Crni telefon (Black phone). Ovaj horor film zasnovan je na istoimenoj kratkoj priči Džoa Hila, o dečaku kojeg kidnapuje sadistički serijski ubica.

Glavne uloge tumače Itan Hok kao otmičar, Mejson Tejms kao oteti dečak i Madlen Makgro kao dečakova sestra, koja kroz snove saznaje šta se njenom bratu dešava i pokušava da ga spase.

Priča prati trinaestogodišnjeg dečaka koji je otet i zaključan u zvučno izolovanom podrumu od strane serijskog ubice. Kada pokvareni telefon u podrumu po prvi put zazvoni, dečak počinje da razgovara sa glasovima prethodnih žrtava koje žele da mu pomognu da se izbavi.

Film je naišao na mnoge pozitivne kritike, što zbog njegove verodostojnosti u odnosu na originabnu priču, što zbog fenomenalne izvedbe glumaca. Smatra se da u ovom filmu Itan Hok tumači najstrašniju i najkompleksniju ulogu u svojoj karijeri, dok je Mejson Tejms pohvaljen za svoje izvaredno debitovanje.

Crni telefon je premijerno prikazan 25. septembra 2021. godine na filmskom festivalu u Teksasu, a u bioskopima se pojavio 24. juna ove godine.

#3 Top Gan: Maverik - nastavak kultnog filma na koji se čekalo 36 godina

Kao nastavka kultnog filma Top Gan iz 1986. godine, Top Gan: Maverik je film na koji se dugo čekalo i od kojeg se još više očekivalo.

Jedan do najboljih pilota u američkoj mornarici, Pit Maverik Mičel, nakon 30 godina službe radi kao test pilot, izbegavajući unapređenje koje bi zahtevalo da prestane da leti. Tada počinje da podučava novu grupu mladih pilota za specijalnu misiju, među kojima se nalazi i sin Maverikovog pokojnog prijatelja.

Film je ispunio očekivanja svih ljubitelja originala. Fantastične scene, odlična muzika i komplikovani odnosi mežu likovima prožeti nostalgijom centralne su odlike ovog filma. Glavni ik je suočen sa bolnom prošlošću, dok je u njegovim rukama budućnost mladih pilota.

Nastavak filma je objavljen 2010. godine i na njemu se dugo radilo, sve do njegove bioskopske premijere 27. maja. Gledajući zaradu koju je postigao, proglašen je najuspešnijim filmom u karijeri Toma Kruza.

#4 Tor: Ljubav i Grom - nove avanture boga Tora praćene komičnom notom

Tor: Ljubav i grom (Thor: Love & Thunder) nastavak je filma Tor: Raganarok iz 2017. godine, četvrti film o ovom Marvelovom superheroju i dvadesetdeveti film Marvelovog filmskog univezuma. Glavnu ulogu tumači Kris Hemsvort, zajedno sa Natali Portman, Tesom Tompson i Kristijanom Bejlom.

Ovog puta, moćni bog groma je u potrazi za unutrašnjim mirom. Međutim, kada je primoran da se vrati u akciju u pomoć poziva Valkiru, Korga i Džejn Foster, kako bi zaustavili Gora, čiji je plan da uništi sve bogove.

Kao i u prethodnom filmu o Toru, komedija igra veliku ulogu u ovom filmu, budući da su oba delo istog režisera, Tajke Vaititija. Iako je film primio mešane kritike, mnogi kritičari isticali su upravo vedar karakter cele priče kao njegovu pozitivnu stranu.

Glumci su takođe dobili pohvale za svoja tumačenja uloga, pogotovo Kristijan Bejl, čiji lik je opisan kao kombinacija Penivajza i Voldemorta, sa karakterističnom skormnošću koju Bejl unosi u svoje likove.

Film je premijerno prikazan 23. juna u Holivudu, a u domaće bioskope stigao je 7. jula.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...