•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najveće greške velikih glumaca - odbijanje uloga u uspešnim filmovima

Istorija filma bila bi sasvim drugačija da su pojedini glumci razmislili dva puta pre nego što su odbili važne uloge. „Dejli telegraf“ je sastavio listu deset najvećih grešaka zbog kojih glumci i danas žale.

Šon Koneri kao Gandalf

Proteklih dana svetom je odjeknula vest da je Šon Koneri „izgubio“ 283 miliona funti u jednom trenutku – kada je rekao "ne" reditelju Piteru Džeksonu.

Džekson je bivšem agentu 007 ponudio ulogu Gandalfa u filmskoj trilogiji „Gospodar prstenova“, nudeći mu uz fiksan honorar i 15 procenata ukupne zarade filma. Koneri nije dovoljno verovao u scenario i Džeksonove ideje, pa je uloga pripala Ijanu Mekelenu.

Keri Grant kao Džejms Bond

Glumac Keri Grant razmišljao je da li da prihvati ulogu tajnog agenta Džejmsa Bonda, na koju ga je nagovarao bliski prijatelj Albert Brokoli. U to vreme Brokoli je igrao ključnu ulogu u producentskom timu koji je stajao iza 007 filmova, a Grant je bio kum na njegovom venčanju.

Da je prihvatio ulogu, možda bi istorija pisana po Bondu bila sasvim drugačija.

Bert Rejnolds kao Han Solo

Rejnolds je jednom prilikom izjavio kako je ono za čim, u profesionalnom smislu najviše žali upravo uloga u serijalu “Ratovi zvezda”.

Daleke 1977. godine Rejnoldsu je ponuđeno da igra junaka po imenu Han Solo, koji je kasnije često biran za jednog od omiljenih filmskih junaka svih vremena.

Međutim, Rejnolds je odbio ulogu koja je u vrh Holivuda vinula Harisona Forda.

Vil Smit kao Neo

“Koncept Matriksa je veoma složen. Čitajući scenario nisam ništa mogao da shvatim. Gledao sam Kijanu Rivsa i moram da priznam – ja bih sve upropastio.

U tom trenutku jednostavno nisam bio dovoljno pametan glumac za tu ulogu”, priznao je jednom prilikom glumac Vil Smit koji je svojevremeno odbio glavnu ulogu u trilogiji “Martiks”.

Džejms Kan kao R.P. Mekmarfi

Sasvim drugačije razloge od Vila Smita naveo je glumac Džejms Kan koji je ispustio glavnu ulogu u kultnom filmu “Let iznad kukavičjeg gnezda”. “U to vreme mislio sam da sam genije, a film jednostavno nije bio dovoljno vizuelno raskošan.

Sve se dešavalo u četiri zida. Nisam znao da je reditelj Miloš Forman toliko dobar kao što jeste”, priznao je Kan, žaleći što nije učestvovao u ovom filmu koji je tek jedan od tri filma u istoriji kinematografije sa osvojenih pet Oskara u najvažnijim kategorijama.

Moli Ringvald kao “Zgodna žena”

Film “Zgodna žena” doneo je neslućenu slavu glumici Džuliji Roberts, a sve je moglo da bude drugačija da je glumica Moli Ringvald imala malo više strpljenja.

“Čini mi se da sam videla ranu verziju scenarija pod nazivom ‘3000 dolara’. Ne sećam se da sam ga zaista odbila. Nije scenario bio loš, ali mora se priznati, Džulija Roberts je ta koja je iznela ceo film”, kazala je Ringvald.

Tom Selek kao Indijana Džons

Harison Ford je još jednom imao mnogo sreće jer mu je posle uloge u “Ratovima zvezda” pripala i uloga istraživača i avanturiste Indijane Džonsa.

Ali ni ovoga puta on nije bio prvi izbor. Ulogu je pre njega dobio Tom Selek koji je imao preča televizijska posla i koji je mislio da film jednostavno nije dovoljno dobar.

Džon Travolta kao Forest Gamp

“Moja mama je uvek govorila da je život kao kutija čokolade - nikad ne znaš šta ćeš da dobiješ..."

Ovu kultnu rečenicu, jednu od omiljenih filmskih replika, umesto Oskarom nagrađenog Toma Henksa mogao je da izgovori Džon Travolta, koji je kasnije priznao da je odbijanje te uloge jedna od najvećih grešaka u njegovoj karijeri.

Kevin Kostner kao Endi Dufren

Kostneru su svojevremeno nudili da glumi glavnu ulogu u “Bekstvu iz Šošenka”. Međutim, glumac je više vere imao u film “Waterworld”, u to vreme jednu od najskupljih produkcija koju je kritika kasnije sahranila bez milosti.

Kostner i danas često ističe kako žali za ovom lošom odlukom.

V. K. Filds kao Čarobnjak iz Oza

Vilijam Klod Dankenfild, kako je pravo ime jednog od najpoznatijih komičara prve polovine XX veka, moglo se naći na špici najmagičnije filmske avanture – filma “Čarobnjak iz Oza”.

Upravo za njega je bila pisana uloga čarobnjaka, ali ju je odbio zbog nepostizanja dogovora o honoraru sa studiom MGM.

Ulogu je kasnije oberučke prihvatio Frenk Morgan.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila