•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nakon Lavirinta sledi beg kroz Zgarište!

Prvi deo filma „Lavirint: Nemoguće bekstvo“ (2014), nastao po naučno- fantastičnom serijalu romana Džejmsa Dašnera fokusirao se na beg, dok uzbudljivi nastavak „Lavirint: Beg kroz zgarište“ od 10. septembra u bioskope donosi priču o putovanju. U novom poglavlju, Tomasa (Dilan O’Brajen) i Ledinaše očekuju nova iznenađenja, izazovi i teške odluke. Dok traže odgovore, postaju svesni da je Lavirint bio samo početak!

Nastavak filma nudi odgovore na mnoga postavljena pitanja iz prvog dela. Ledinaši otkrivaju da je većina Zemlje uništena i da je nemilosrdna naučna vladina organizacija, poznata kao World Catastrophe Killzone Department (WCKD), poslala Ledinaše u Lavirint da se suoče sa izazovom preživljavanja.

Film „Lavirint: Nemoguće besktvo“ na poseban način je govorio o klaustrofobiji. Ledinaši su bili zatvoreni i nisu mogli da vide horizont. Ali, u ovom novom filmu „Lavirint: Beg kroz zgarište“ izlaze u svet, u ogromnu pustinju sa peščanim dinama, koje su, bukvalno, progutale ceo svet.

Ves Bol, režiser, koji je svoj filmski debi ostvario prvim delom, objašnjava: „U ovom filmu saznajemo da postoji mnogo veći svet koji čeka Tomasa i Ledinaše, svet koji je razorilo sunce i smrtonosni virus. Ovi mladi ljudi moraju da pronađu svoje mesto u ovom svetu i shvate kako mogu da ga srede. Ledinaši su od velikog značaja za nekoliko različitih grupa i rastrzani su između odluke da spasu svet i osiguraju ličnu slobodu“.

,,Lavirint: Nemoguće bekstvo” sniman je, uglavnom, na jednoj lokaciji, gusto pošumljenom proplanku u Luizijani, dok je nastavak zahtevao niz različitih lokacija, kako bi se što bolje oživelo okruženje, kao i samo putovanje. U centralnom Nju Meksiku, u blizini Albukerkija, produkcija je pronašla lokacije koje odgovaraju post-apokaliptičnom opisu zemlje, uključujući i pustinjski pesak, peščane dine koje se protežu pod nebom, suvu zemlju, oronuo centar, skrivene urbane tunele, olujne odvode i netaknuti planinski kanjon koji je nudio nadu da će priroda nekako izdržati sve.

Zelenilo Ledine zamenjeno je zemljanim tonovima braon, plave i crvenkaste boje. Ves objašnjava:,,Ovaj film ima puno akcije i predstavlja novi pogled na epsku priču započetu u Lavirintu. Ima drugačiju paletu različitih boja i tekstura i šalje potpuno drugačije vibracije”.

U filmu postoji oko 600 vizuelnih efekata, a njihova najupečatljiva upotreba se vidi scenama snimljenim na Zgarištu.


Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila