•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nakon više od pola veka uhapšen begunac iz Shawshanka!

Begunac koga je policija tražila više od pola veka, uhapšen je u ponedeljak u svojoj kamp-kućici u Melbourneu na Floridi.

Frank Freshwaters osuđen je davne 1959. u Ohiu na 20 godina zatvora jer je automobilom usmrtio pešaka. Pobegao je nakon sedam meseci te se punih 56 godina skrivao policiji koristeći lažna imena i živeći u sedam različitih država SAD-a. Izbegavao je i socijalnu pomoć.

Uhapšen je 1975. zbog korišćenja lažnog identita, ali policija nije otkrila njegov pravi identitet te je oslobođen.

Na kraju je ove nedelje dolijao na temelju anonimne dojave. Nakon što je policija 79-godišnjaku pokucala na vrata i pokazala mu njegovu fotografiju iz 1959. te ga pitala da li je video tog čoveka, on je kazao da ga dugo vremena nije video.

William Harold Cox (ime koje je poslednje koristio pre nego što je uhapšen) trenutno se nalazi u okružnom zatvoru u Brevardu i čeka izručenje u Ohio.

Slučaj Frank Freshwatersa inspirisao je Stephena Kinga da napiše novelu po kojoj je 1994. snimljen kultni film "Bekstvo iz Shawshenka".

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu