•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nastavak snimanja serije "Vojna akademija"

Predstavnici Ministarstva odbrane i Radio-televizije Srbije potpisali su danas ugovor o zajedničkoj realizaciji nastavka snimanja pete sezone igrane serije "Vojna akademija".

Ističući zadovoljstvo zbog uspešne saradnje na snimanju serije koja između Ministarstva odbrane, RTS-a i produkcijske kuće "Nira pro" traje već osam godina, pukovnik Mihailo Zogović istakao je dobru saradnju pre svega sa RTS-om, kako na informativnom i edukativnom, tako i na zabavnom planu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je rekao da o tome najbolje svedoči rekordna gledanost svih zajedničkih projekata.

Za peti serijal "Vojne akademije" pukovnik Zogović kaže da će biti "uvojničeniji" od prethodna četiri, što će, naglašava, doprineti dodatnom kvalitetu.

"Osim afirmacije vojničkog poziva, ova serija je važna jer pored zabavnog ima izražen edukativni karakter i značaj, a ako znamo da seriju gledaju najmlađi, njen značaj je još i veći. Serijom se promovišu pozitivne vrednosti, pre svega vernost otadžbini, hrabrost, čovečnost, drugarstvo, solidarnost, što i jesu neke od vrednosti na kojima se temelji Vojska Srbije", rekao je Zogović.

Ocijenio je da će ovaj serijal biti uzbudljiviji od prethodna četiri jer će se, kako je istakao, u njemu videti "dramatizacija izvršenja nekih specijalnih vojničkih zadataka",.

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević rekao je da je ovo serija koja je značajna za RTS.

"Seriju ''Vojna akademija'' smatramo kao deo našeg društveno odgovornog posla i društveno odgovornog ponašanja, što ljudi iz Vojske mogu bliže da objasne šta to u stvari znači i šta je ova serija uradila za promociju vojnih zanimanja", rekao je Bujošević.

On je naglasio da očekuje veliku gledanost predstojećeg nastavka.

Ukazujući da je peta sezona, kao i prethodne, upravo izraz želje publike da se serija "Vojna akademija" nastavi, reditelj Dejan Zečević rekao je da se i za novih 10 epizoda koje publiku očekuju ulaže veliki trud i napor na produkcionom, organizacionom i kreativnom planu.

"Činimo sve da ova sezona bude posebna i ponudi neke nove atraktivnosti. Da sve one vrednosti o kojima smo govorili, koje su suštinske i najvažnije, ipak prate i neke trendove vezane za moderan televizijski izraz, jer ne želimo da se pojavimo kao retro projekat, već ćemo pružiti publici jednu modernu sezonu, koja će imati vrlo atraktivne sekvence, koje će moći da pariraju modernim produkcionim težnjama i potrebama publike", dodao je Zečević.

U novim epizodama najviše pažnje biće posvećeno profesionalnim izazovima likova koje su gledaoci upoznali u prethodnim sezonama.

Glavni koordinator projekta u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je pukovnik Nikola Žulović, a iz svih jedinica uključenih u serijal određeno je 11 stručnih konsultanata koji će pomoći da se gledaocima verno dočaraju različite oblasti života i rada karatkterističnih ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Peta sezone serije "Vojna akademija" snima se u periodu od 1. maja do 1. avgusta.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....