•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nebojša Glogovac

Nebojša Glogovac (Trebinje, 30. avgust 1969) je srpski glumac.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987). Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Glumačka karijera

Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami Bore Draškovića „Vukovar, jedna priča“ (1994). Prvu glavnu ulogu dobio je u filmu reditelja Gorčina Stojanovića „Ubistvo s predumišljajem“ (1995), u kom je tumačio lik Hercegovca Bogdana, ranjenog na ratištu u Bosni. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu Car Konstantin na Filsmkom festivalu u Nišu.

Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića, u seriji "Porodično blago" (1998-2001).

Filmografija:

1980.-te

1987. Bolji život

1990.-te

1993. Raj

1994. Vukovar, jedna priča

1995. Ubistvo s predumišljajem

1996. Do koske

1997. Pokondirena tikva

1998. Spasitelj

1998. Bure baruta

1998-2001. Porodično blago

1999. Ranjena zemlja

1999. Hotel Belgrad

1999. Nebeska udica

2000.-te

2001. Normalni ljudi

2001. Munje!

2001. Bumerang

2002. Klasa 2002

2002. T. T. Sindrom

2001-2002. Porodično blago 2

2002. Država mrtvih

2004. Kad porastem biću Kengur

2004. Lift

2005. Košarkaši

2005. Ohcet

2006. Optimisti

2006. Sutra ujutru

2007. Klopka

2007. Hadersfild

2008. Vratiće se rode

2008. Moj ujak

2008-2011. Moj rođak sa sela

2009. Kenjac

2010.-te

2010. Lud, zbunjen, normalan

2010. Žena sa slomljenim nosem

2010. 72 dana

2010. Beli, beli svet

Podeli:



Preporucujemo

Festival italijansko-srpskog filma od 17. do 25.10 -...
Bojsi stiže na veliko platno
JEDAN SASVIM NORMALAN DEČKO A.S. (25) u bioskopima od...
Soul (2020) - uskoro
Filmski centar Srbije u poseti snimanju „Zlatnog...
Povratak Porodice Adams
Boycie in Belgrade (2020) - uskoro
PETI FESTIVAL META FILMA - Od 22. do 24. oktobra u Art...
Vikend sa ćaletom (2020) - uskoro
GoetheFEST od 29. oktobra do 4. novembra
Les Traducteurs (2020) - uskoro
Ponovo radi Sala srpskog filma u beogradskoj Kombank dvorani
17. BALKANIMA - Evropski festival animiranog filma u Domu...
Modnom revijom i filmom "Nezavisne" do snažne poruke svim...
Ivan Ikić nagrađen na festivalu u Kini
Trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i performansa...
Vladimiru Gvojiću uručena nagrada Car Konstantin
Idiot Prayer (2020) - uskoro
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. do 21. oktobra
Urfin Dzhyus vozvrashchaetsya (2020) - uskoro
Cineplexx ne odustaje od investiranja u Srbiju i dovodi...
Najgledaniji domaći filmovi u protekloj decenji
Moj jutarnji smeh (2020) - uskoro
Premijera filma Živ čovek Olega Novkovića na 30....
Sutra počinje Festival BALKANIMA 2020 u Domu kulture...
Sedam nominacija za film Stevana Filipovića na...
Gal Gadot će tumačiti ulogu legendarne kraljice Egipta u...
Freaky (2020) - uskoro
Filmski sporazum o koprodukciji izmedju Italije i Srbije -...
Voji Brajoviću uručena nagrada "Pavle Vuisić"