•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris je rođen 15. juna 1973. i američki je glumac, režiser, pevač i mađioničar.

Najpoznatiji je po ulogama u TV seriji Dugi Hauzer iz 1989, naučnofantastičnom filmu Zvezdani jurišnici, humorističkoj TV seriji Kako sam upoznao vašu majku (uloga Barnija Stinsona) i serijalu filmova Harold i Kumar, gde igra samog sebe.

Nil Patrik Haris je rođen u Albukerkiju, američka savezna država Novi Meksiko. Odrastao je u mestu južno od Albukerkija, Rujdosou (Ruidoso). Roditelji, Šila i Ron, su bili advokati. Ima starijeg brata Brajana.

Prvi put je glumio u školskoj predstavi Čarobnjak iz Oza gde je igrao psa Tota. Prva filmska uloga mu je bila u filmu Klarino srce (Clara's Heart), 1988. godine u kom je glumila Vupi Goldberg. Ta uloga mu je donela Zlatni globus. Iste godine je glumio u filmu LJudožder ljubičastih ljudi (Purple People Eater).

NJegova najpoznatija tinejdžerska uloga bila je u seriji Dugi Hauzer gde je igrao Dugija Hauzera, mladog doktora, i za tu ulogu je dobio Zlatni globus. Serija je trajala od 1989. do 1993. Tokom narednih desetak godina glumio je u više televizijskih serija i filmova, od kojih su najznačajniji filmovi Zvezdani jurišnici (1997) i Harold i Kumar idu u Beli zamak (2004). Od 2005. godine Haris glumi u seriji Kako sam upoznao vašu majku, gde igra glavnog humorističnog lika Barnija Stinsona. Ova uloga mu je donela četiri Emi nagrade. Godine 2008. je dobio ulogu u mini-seriji Muzički blog doktora Užasnog, a prva epizoda je prikazana 15. jula iste godine. Godine 2011. je igrao glavnu ulogu u igranom filmu Štrupfovi.

Haris je veliki ljubitelj magije, pa je amaterski mađioničar. Godine 2006. je izazvao veliki skandal kada se otkrilo da je u homoseksualnoj vezi sa Dejvidom Burtkom. Tada je Haris morao javno da izjavi da je homoseksualac.

Filmografija:

1988 Clara's Heart David Hart

1988 Too Good to Be True Danny Harland

1988 Purple People Eater Billy Johnson

1989 Cold Sassy Tree Will Tweedy

1989 Home Fires Burning Lonnie Tibbits

1991 Stranger in the Family Steve Thompson

1993 For Our Children: The Concert Himself

1993 A Family Torn Apart Brian Hannigan

1994 Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story Jim Stolpa

1995 The Man in the Attic Edward Broder

1995 Animal Room Arnold Mosk

1995 Not Our Son Paul Kenneth Keller

1995 My Antonia Jimmy Burden

1995 Legacy of Sin: The William Coit Story William Coit

1997 Starship Troopers Carl Jenkins

1998 The Proposition Roger Martin

1998 The Christmas Wish Will Martin

1999 Joan of Arc The Dauphin

2000 The Next Best Thing David

2001 The Wedding Dress Travis Cleveland

2001 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street in Concert Tobias Ragg

2001 American Pie 2 Party Guy

2002 The Mesmerist Benjamin

2002 Undercover Brother Lance

2004 Harold & Kumar Go to White Castle Neil Patrick Harris

2005 The Christmas Blessing Nathan Andrews

2008 Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay Neil Patrick Harris

2008 Beyond All Boundaries 1st Lt. David Hettema

2008 Justice League: The New Frontier Barry Allen/The Flash

2009 Cloudy with a Chance of Meatballs Steve

2010 Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore Lou the Beagle

2010 The Best and the Brightest Jeff

2010 Batman: Under the Red Hood Dick Grayson / Nightwing

2011 Beastly Will Fratalli

2011 The Smurfs Patrick Winslow

2011 A Very Harold & Kumar 3D Christmas Neil Patrick Harris

2011 The Muppets

2012 American Reunion Celebrity Dance-Off Host

Televizijski rad:

1989 Hallmark Hall of Fame Lonnie Tibbetts

1989 B.L. Stryker Buder Campbell

1989–1993 Doogie Howser, M.D. Douglas 'Doogie' Howser

1991 Blossom The 'Charming' Derek Slade

1991 The Simpsons Bart Simpson

1992 Roseanne Dr. Doogie Howser

1992 Captain Planet and the Planeteers Todd Andrews

1993 Quantum Leap Mike Hammond

1993 Murder, She Wrote Tommy Remsen

1992–1995 Capitol Critters Max

1996 The Outer Limits Howie Morrison

1997 Homicide: Life on the Street Alan Schack

1999–2000 Stark Raving Mad Henry McNeeley

2000 Will & Grace Bill

2001 Static Shock Johnny Morrow

2001 Son of the Beach Loverboy

2001 The Legend of Tarzan Moyo

2001 Ed Joe Baxter

2002 Touched by an Angel Jonas

2002 Justice League Ray Thompson

2003 Boomtown Peter Corman

2003 Spider-Man: The New Animated Series Peter Parker / Spider-Man

2004 Law & Order: Criminal Intent John Tagman

2005 Numb3rs Ethan Burdick

2005 Jack & Bobby Prof. Preston Phelps

2005– How I Met Your Mother Barney Stinson

2006 Me, Eloise

2007–2009 Family Guy Barney Stinson

2008 Sesame Street The Fairy Shoeperson

2008 Anytime with Bob Kushell

2008 Million Dollar Password

2009 Batman: The Brave and the Bold The Music Meister

2009 Robot Chicken Various Episode: "President Hu Forbids It"

2009 Carrie Underwood: An All-Star Holiday Special Ace

2009 Yes Virginia Dr. Philip O'Hanlon

2010 Glee Bryan Ryan

2010–2011 The Penguins of Madagascar Dr. Blowhole

2011 Adventure Time Prince Gumball

Pozorišne uloge:

1997 Rent Mark Cohen

1998 Romeo and Juliet Romeo Montague

2001 Sweeney Todd Tobias Ragg

2002 Proof Hal

2003 Cabaret Emcee

2004 The Paris Letter Young Anton / Burt Sarris

2004 Assassins Lee Harvey Oswald / The Balladeer

2005 Tick, Tick... BOOM! Jon

2006 All My Sons Chris Keller

2006 Amadeus Wolfgang Amadeus Mozart

2010 Rent Live At The Hollywood Bowl

2011 Company Robert

2011 A Snow White Christmas The Magic Mirror

Veb televizija

2008 Dr. Horrible's Sing-Along Blog

2008 Prop 8: The Musical A Very Smart Fellow

Video igre:

2008 Saints Row 2 Veteran Child

2009 Eat Lead: The Return of Matt Hazard Wallace "Wally" Wellesley

2010 Rock of the Dead Unnamed character

2010 Spider-Man: Shattered Dimensions Peter Parker / Spider-Man

Tematski parkovi:

2010 California Screamin' Disney California Adventure

Podeli:



Preporucujemo

Najstrašniji horor svih vremena film "Gost"
Porodični dan uz pustolovine omiljene pčelice
Nikolas Kejdž čeka dete sa 30 godina mlađom suprugom
Komemoracija povodom smrti glumca Vladana Živkovića
Film „Nečista krv – Greh predaka" Milutina Petrovića...
The Protégé (2021) (2021)
„KONAČNA SLOBODA“ (GREAT FREEDOM) – FILM KOJI JE...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 13. do 19. januara
Premijere genijalnih serija u januaru na Pickbox TV-u
Army of Thieves (2021) (2021)
„Mrak“ Dušana Milića na 33. Filmskom festivalu u Trstu
Cineplexx Niš bioskop obeležava Svetski dan kokica
Stižu dva nastavka Netflixovog drugog najgledanijeg filma
Free Guy (2021) (2021)
Cate Blanchett glumit će u prvom Almodovarovom filmu na...
IZLAZ: DRUGA SEZONA NORVEŠKE SERIJE O SUPERBOGATIMA STIŽE...
„Znaci života“ reditelja Marka Nikolića najbolji...
Izašao trejler za seriju o Pameli Anderson i Tomiju Liju
Verila se Megan Foks
Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021) (2021)
Dodela Oskara će ponovo imati domaćina
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 20. do 26....
NOVE FILMSKE I SERIJSKE POSLASTICE NA PICKBOX NOW
„Heroji radničke klase“ Miloša Pušića premijerno na...
UPOZNAJTE SE SA LIKOVIMA IZ FILMA „SMRT NA NILU“ –...
Milan Marić će glumiti Žarka Lauševića u seriji...
Potreba za mržnjom (2021) - uskoro
Dodela Zlatnih globusa održana na Twitteru, najveći...
The Forever Purge (2021) (2021)
"Netflixov" hit "Don't Look Up" ruši rekorde