•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nenad Jezdić

Nenad Jezdić (Valjevo, 12. jul 1972) je srpski glumac.

U svom rodnom gradu Valjevu je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene srednje škole upisuje glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirao u roku u klasi profesora Predraga Bajčetića. Aktivni je član Ateljea 212, gde je odigrao veliki broj predstava. Mnogo puta je nagrađivan za uloge u predstavama i filmovima, a jedna od najznačajnijih je nagrada Zoran Radmilović za najbolje glumačko ostvarenje u 2005. godini za ulogu Duleta u predstavi “Smrtonosna motoristika”.

Osim glumačkog poziva bavi se i proizvodnjom rakije od voća koje je sam zasadio. Osvojio je tri zlatne medalje 2012. godine na 79. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Filmografija:
1990.-te
1993. Kaži zasto me ostavi
1994. Ni na nebu, ni na zemlji
1995. Paket aranžman
1995. Tamna je noć
1996. Filumena Marturano
1996. Sudbina jednog razuma
1997. Tri letnja dana
1998. Nikoljdan 1901. godine
1998. Bekstvo
1998. Lajanje na zvezde
1998. Ljubinko i Desanka
1998. Kneginja iz Foli Beržera
1998. Tri palme za dve bitange i ribicu

2000.-te
1998-2001. Porodično blago
1999. Nož
2000. Dug iz Baden - Badena
2000. Tajna porodičnog blaga
2000. A sad adio
2002. Klasa 2002
2002. Porodično blago 2
2002. Mrtav 'ladan
2002. Kordon
2003. Neki novi klinci
2003. Mali svet
2004. Skela
2004. Žurka
2004. San zimske noći
2004. Crni Gruja 2
2004. Te kjero, Radiša
2005. Praonica (TV serija)
2005. Lele, bato
2005-2006. Stižu dolari 2
2006. Sedam i po
2007. Smrtonosna motoristika
2007. Crni Gruja i kamen mudrosti
2008. Ranjeni orao (TV serija)
2008. Čarlston za Ognjenku
2008. Čitulja za Eskobara
2008. Poslednja audijencija
2008. Hitna pomoć
2009. Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi
2009. Ranjeni orao
2007 - 2009. Ulica lipa
2009. Na terapiji

2010.-te
2011 - 2012. Nepobedivo srce (TV serija)
2006 - 2012. Bela lađa
2012. Led
2013. Top je bio vreo
2013. Ravna Gora (TV serija)
2014. Tražim pomilovanje ili velika tajna

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Oskarovac Nikola Pjovani sa sekstetom premijerno u Beogradu
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 5. do 11. maja
Predstavljeni Srpski takmičarski program, Beldocs Industry...
Nova izložba filmskih plakata „Tragovi jednog vremena:...
ITALIJANSKA PRIČA O TRI PORODICE – FILM „TRI SPRATA“...
BELDOCS predstavlja selekciju VATROMET
Retrospektive filmova i Master Class predavanja Karpa...
„BAZ SVETLOSNI“ I NAJNOVIJI TREJLER STIŽU PRED PUBLIKU...
„AVATAR: PUT VODE“ (AVATAR: THE WAY OF WATER) –...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 12. do 18....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 5. do 11....
„DOKTOR STREJNDŽ U MULTIVERZUMU LUDILA“ OD DANAS U...
XR izlozba: Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 5. maja do 11. maja
ZVEZDE MARVELOVOG FILMA „DOKTOR STREJNDŽ U MULTIVERZUMU...
Najava specijalnog programa 15. Beldocs festivala: Žena...
Sutra počinje "Kustendorf"
Izabran novi Doktor Hu
Top 10 romantičnih filmova koje morate pogledati
Izložba “Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz...
Uroš Krčadinac i Lav Mrenović predstavili rezultate...
Uloge u kojima ste voleli Benedikta Kamberbača
Porodični dan u Cineplexx Niš bioskopu u nedelju, 8. maja
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 12. do 18. maja
22 umetnika i umetnica iz Srbije i 12 iz inostranstva na...
Nišville danas obeležava svetski Dan Džeza u Nišu i...
Sutra počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala
Hrana kao večna inspiracija – Najpoznatiji „foodie“...
"Priče iz Drugog rata" Aleksandra Zografa
Otvorena izložba „Tragovi jednog vremena: Filmski plakat...