•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Neposlušni' predstavljaju Srbiju na 'Sundance' festivalu

Film "Neposlušni" Mine Ðukić jedini je ovogodišnji predstavnik Srbije na prestižnom filmskom festivalu "Sundance", koji će od 16. do 26. januara biti održan u Park Sitiju u državi Juta.

Ovaj film se tako našao među 12 ostvarenja koja će se boriti za nagradu u kategoriji "World Dramatic Competition", programu koji predstavlja kinematografske radove "talenata u usponu", koji iz celog sveta donose inovativni i perspektivni stil.

"Neposlušni" afirmišu smelost da se luta i traži izvan okvira koje nameću društvo ili bilo koje represivne instance. To je priča o pravu na ljubav, slobodu, lepotu, o pravu da budeš živ. To je, u stvari, priča o dvoje prijatelja iz detinjstva koji se ponovo susreću nakon što se on vrati sa studija u inostranstvu. Zajedno kreću na put biciklima kako bi obišli sva mesta koja su posećivali kad su bili deca... Svoj odnos stavljaju na test zrelosti.

Film je okupio mladu glumačku ekipu koju predvode Hana Selimović, Mladen Sovilj, Marko Janjić, Ivan Đorđević, dok važnu ulogu ostvaruje i poznati srpski kompozitor i zabavljač Minja Subota. Ali to nije sve, jer će jubilarni 30. "Sundance" okupiti ukupno 118 filmova.

Osim srpskog, tu su ostvarenja iz Australije, Norveške, Holandije, Etiopije, Indije, Argentine. Glumac Robert Redford, predsednik i osnivač festivala, jubilej smatra "dostignućem autora, ali i publike".

"Festival je evoluirao i porastao, što je pohvala za nas, ali i za publiku. Naši umetnici nalaze nove načine da rizikuju i otvaraju naše umove za moć dobrih priča. Filmovi odabrani ove godine obećavaju to isto", rekao je on.

Na prethodnom "Sundanceu", održanom u januaru 2013. godine, svetsku premijeru imao je film "Krugovi" Srdana Golubovića, prvi iz regiona koji se našao u konkurenciji za glavne nagrade tog prestižnog američkog festivala. Kući se vratio ovenčan specijalnom nagradom žirija.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...