•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Netflix potpisuje više naslova saradnje sa nigerijskom producenticom Mo Abudu

Netflix potvrđuje njegovu posvećenost originalnom afričkom sadržaju, potpisujući ugovor za više naslova sa plodnom nigerijskom producenticom Mo Abudu.

Kroz partnerstvo, Abudu će, putem njene producentske kuće EbonyLife, stvoriti dve serije i više filmova za streamovanje. Među njima će biti i adaptacije najprodavanijeg debitantskog romana Lola Shoneyin-og „The Secret Lives of Baba Segi's Wives“ i dobitnika Nobelove nagrade iz 1986. Wole Soyinka iz 1975. godine Death and the King's Horseman. Očekuje se da će se jedan film pojaviti na Netflix krajem ove godine.

"Mo je na čelu kreativnog pripovedanja na afričkoj televiziji. Nјena strast prema stvaranju visokokvalitetnih, fascinantih multi-žanrovskih filmova i TV emisija koje privlače maštu istovremeno pokazujući raznolikost i bogatstvo nigerijske kulture, vidlјiva je u njenom impresivnom delu rada", rekla je Dorothy Ghettuba, voditelјka Netflix-a za originalne serije u Africi". Oduševlјeni smo ovim prvim ovakvim partnerstvom u Africi koje će na ekran doneti nešto iz Nigerije - i najslavnije priče iz Afrike. Radujemo se što ćemo podržati Mo jer ona donosi sve ove raznolike nigerijske priče na svet".

Abudu je rekla: "Kao nigerijski pripovedač, moj najveći motivator oduvek je bilo da pričam autentične i neispričane priče koje odzvanjaju kod svake osobe, bez obzira odakle dolaze u svetu, istodobno pokazujući našu kulturu, baštinu i kreativnost".

"Verujemo da više lјudi zaslužuje da se njihovi životi prikažu na ekranu i da bi se to dogodilo, moramo da osiguramo da postoji širok spektar sadržaja koji odgovara raznim ukusima naših članova", rekao je Ben Amadasun, direktor za Netflix licenciranje i koprodukcije za Afriku. "Naši članovi širom sveta uživaju u nekim licenciranim naslovima EbonyLife-a, poput The Wedding Partx, Chief Daddy, Castle & Castle i Fifty. Uzbuđen sam što nastavlјamo naše licencno partnerstvo dodavanjem naslova brendiranih filmova sa Netflix-om koja će rasti raznolikost kvalitetnih nigerijskih priča o našoj usluzi".

Abudu je dodao: „Ovo neviđeno partnerstvo svedoči o Netflix-ovom ulaganju u afričko pripovedanje priča, a mi u EbonyLife-u smo zahvalni i uzbuđeni zbog mogućnosti da sarađujemo sa Netflix-ovim timovima na čelu sa Dorothy i Ben-om kako bismo isporučili ploču jedinstvenih i fascinantnih priča iz Nigerije u narednih nekoliko godina za Netflix publiku širom sveta. "

Dogovor dolazi samo nekoliko meseci nakon što je Netflix sklopio partnerstvo sa kompanijom John Boyega - UpperRoom Productions za tri priče, dve iz Nigerije i jednu iz Egipta.

Podeli:



Preporucujemo