•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Neuki producenti serije „The Walking Dead“

Retko se dotaknemo serija na ovom sajtu, jer verujemo da bi serije trebalo da imaju sopstveni sajt njima posvećen koji bi, smatram, bio jedan od najinformativnijih sajtova, posebno ako se ne prida pažnja samo američkoj produkciji. Međutim, ljudska glupost treba uvek da se istakne kako bi sledeći put do nje manje došlo.

Sada imamo producente, već priglupe serije, „The Walking Dead“, koja pristojno i neuvredljivo funkcioniše kao strip, ali u ruke slabih glumaca i još slabijih scenarista izgleda kao najotrcanija sapunica, tek na momente prošarana zombijima kako bi podsetili gledaoce o čemu je reč i zašto serija nosi takav naziv.

Naravno, reč je o prošlonedeljnoj epizodi koja je izazvala buru reakcija u SAD-u, i ne, ni najmanja namera mi nije da reklamamiran seriju time, a ako dođe dotle, unpred se izvinjavam jer serija nije vredna 45 minuta dnevnog vremena.

Šta se desilo?

Pokušaj abortusa se desio.

Valjda toliko znate da je prikazivanje abortusa u američkim TV serijama, pa i filmovima, gotovo nemoguć i tajnim pregovorima između studija i producenata zabranjen. Zemlja sa najvećim stepenom abortusa ne želi da ga reklamira, želi da oduzme svako pravo ženi na sopstvenu odluku, tako da je serija izazvala negodovanje publike zbog scene u kojo jedan od likova, nakon 5 nedelja trudnoće uzima pilule kako bi se rešila bebe.

I gde je tu problem?

Problem je u pilulama. „Morning-after“ pilule, koji je lik uzeo, ne mogu da izazovu pobačaj niti abortus, tako da je sama ideja o njima kao štetnim pogrešno predstavljena gledaocima. Njihovo dejstvo svodi se samo na sprečavanje trudnoće, i to maksimum do 5 dana, nakon nezaštićenog seksualnog odnosa, iako bi ih trebalo uzeti što pre (ali pre svega razmišljati i zaštićenom seksu ukoliko ne želite da kasnije snosite odgovornost) kako bi one uopšte i imale nekakvo dejstvo.

Producenti serije, zatečeni lošom informacijom, opravdali su se da svet „The Walking Dead“ likova ne treba uzimati za stvarni. Međutim on predstavlja stvarni svet, samo prošaran mrtvima. Pride su se ogradili od njihove poruke da li su za abortus ili nisu, jer im to nije bila namera. Zaboravljaju još jedno, ako likovi u seriji uzimaju brufene, analgine i ostale antibiotike, zašto bi jedino „morning-after“ pilule bile umetnute u svet fantatsike kao pilule koje deluju na abortus?

Osetljivi kakvi jesu, amerikanci su preneraženo odgledali, zaista nesnosno zamornu epizodu.

Jedina velika TV serija koja je bila za abortus jeste „Family Guy“ u kojem je Luis, nakon dugog premišljanja za i protiv, zajedno sa svojim suprugom, Piterom Grifinom, donela zajedničku odluku. I abortirala. I tu je bio kraj epizode.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...