•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Never Say Never Again (1983)

'Nikad ne reci nikad' (eng. Never Say Never Again) je film iz 1983. u kojem Šon Koneri, posle 12 godina i filma Dijamanti su večni, ponovo glumi Džejmsa Bonda.

Bond je posle povrede noge poslat na odmor koji prekida krađa projektila NATO-a. Reč je o tomahavcima velike razorne moći, a iza svega stoji SPEKTRA koja preti da će bombe lansirati na gusto naseljene oblasti. Njihov stari neprijatelj i jedini čovek koji ih može sprečiti u toj nameri jeste Džejms Bond. Bond ima i zadatak da neutrališe svoje stare neprijatelje -Maksimilijan Largo (Klaus Marija Brandauer) i Ernest Stavro Blofeld (Maks fon Sidou). Bond zavodi Largovu devojku Dominu (Kim Bejsinger), ali će se morati sukobiti i sa ubilačkom seks-bombom - Fatima Blaš (Barbara Karera). Bond će uz pomoć svog šarma, Kju-ovog arsenala i starog prijatelja Feliksa Lajtera kao i Domine pobediti SPEKTRU i svetu ponovo vratiti stari mir.

Film je producirao Kevin Maklori koji je šezdesetih sarađivao na Ijanom Flemingom kao koscenarista Operacije Grom, pri čemu je optužio Fleminga za kršenje autorskih prava. Maklori dobija proces i počinje da radi na filmu 'Nikad ne reci' izvan trougla Metro-Goldvin-Mejer, Junajted artist i Brokoli-Salzman. Film je snimljen iste godine kad i 'Oktopusi' sa Rodžerom Murom. Prvobitno su producenti za Oktopusija angažovali Džejmsa Brolina kao zamenu za Mura, ali kada su čuli da je Maklori angažovao Šona Konerija, bili su prisiljeni da nagovore Mura da prihvati ulogu. Naslov filma je igra reči, odnosno šala na račun Šona Konerija koji je nakon filma 'Dijamanti su večni' izjavio da nikad više neće glumiti Bonda.

Ovo je poslednji igrani film u kome Šon Koneri igra Bonda a prvi film u kome se ne navodi da je rađen po delu Ijana Fleminga. Šon Koneri zvanično ne priznaje ovaj film da spada u James Bond kolekciju a i ne smatra se originalnim Bomd filmom.

Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:1983
Reziser:Irvin Kershner
Scenario: Kevin McClory
Uloge:Sean Connery, Kim Basinger, Klaus Maria Brandauer
Uzrast:PG
Award:1 osvojena
Studio: PSO International
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:134 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu