•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Night of the Lepus (1972)

Kao književni predložak za scenario ovog filma poslužio je roman rasela Bredona Godina srditog zeca, satirična parabola o žrtvama koje postaju grabljivice.
U arizonskoj pustinji vrše se hormonalni opiti na zečevima. Jedan od njih uspeva da pobegne i oplodi veći broj zečica. Njihovi potomci izrastaju u džinovske životinje koje počinju da nemilosrdno haraju predelom na kome su doskora bile samo lovljene. Ovaj pomak pružio je mogućnost reditelju za neke groteskne efekte, ali i za predočavanje veoma stilizovanih prizora galopa divovskih zečeva, što deluje gotovo poput baletske numere. Situaciju vraća u normalu jedan rančer koji uspeva da navede gargantuanske životinje na železničku prugu koja je pod naponom.

Žanr:horor, sf, triler
Godina:1972
Reziser:William F. Claxton
Scenario:Don Holliday, Gene R. Kearney
Uloge:Stuart Whitman, Janet Leigh, Rory Calhoun
Uzrast:X
Studio:A.C. Lyles Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo