•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nikola Kojo

Nikola Kojo (Beograd, 5. septembar 1969) je poznati srpski glumac.

Ime Nikola je dobio po pradedi, koji je bio protojerej u Mostaru. Kojo je na filmu debitovao sa nepunih 11 godina, ulogom dečaka Ivana u filmu Rad na određeno vreme. Tokom 1980-ih, odigrao je zapažene uloge u filmu "Igmanski marš" (1983), TV seriji "Sivi dom" (1984), i jednu od glavnih uloga u tri nastavka ("Šta se zgodi kad se ljubav rodi" - 1984, "Žikina dinastija" - 1985, "Druga Žikina dinastija" - 1986) veoma popularnog filmskog serijala "Lude godine", što ga je profilisalo u jednog od najpoznatijih glumaca mlađe generacije u tadašnjoj Jugoslaviji.

Godine 1992. odigrao je glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“ po kojoj ostaje zapažen. Iako mu je sve to donelo ogromnu popularnost i veliku medijsku pažnju, nastavio je da sa sve većim uspehom gradi ozbiljnije i izazovnije uloge, poslednjih godina uglavnom na filmu, jer se iz pozorišta povukao na neodređeno vreme.


Filmografija glumca Nikole Koja:

1980.-te
1980. Rad na određeno vreme
1982. Moj tata na određeno vreme
1983. Igmanski marš
1983. Oštrica brijača
1984. Šta se zgodi kad se ljubav rodi
1985. Žikina dinastija
1986. Druga Žikina dinastija
1986. Sivi dom
1988. Četrdeset osma - Zavera i izdaja
1988. Šta radiš večeras

1990.-te
1990. Zaboravljeni
1990. Početni udarac
1990. Hajde da se volimo 3
1990. Ljubav je hleb sa devet kora
1990-1991. Bolji život 2
1991. Holivud ili propast
1991. Tesna koža 4
1992. Policajac sa Petlovog brda (film)
1992. Mi nismo anđeli
1992. Zagreb - Beograd preko Sarajeva
1993. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1993)
1994. Dva sata kvalitetnog programa
1994. Biće bolje
1994. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1994)
1996. Do koske
1996. Lepa sela lepo gore
1996-1997. Gore dole
1997. Balkanska pravila
1998. Kupi mi Eliota
1998. Rane
1999. Nebeska udica
1999. Nož
1999. Belo odelo
1999. Točkovi

2000.-te
2000. Senke uspomena
2000. Mehanizam
2001. Bumerang
2001. Blizanci
2003. Crni Gruja
2004. Porno teletabis
2004. Slobodan pad
2004. Život je čudo
2004. Crni Gruja 2
2005. Bal-Kan-Kan
2005. Mi nismo anđeli 2
2005. Balkanska braća
2005. Ivkova slava
2005. Kontakt
2006. Život je čudo
2007. Crni Gruja i kamen mudrosti
2007. Premijer
2007. Četvrti čovek
2007. Pozorište u kući
2007-2008. Selo gori, a baba se češlja
2007-2008. Vratiće se rode
2009. Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi

2010.-te
2009-2010. Ono kao ljubav
2010. Šišanje
2009-2010. Moj rođak sa sela
2010. Na slovo, na slovo
2011. Zduhač znači avantura
2011. Parada

Podeli:



Preporucujemo

„Mrak“ Dušana Milića na 33. Filmskom festivalu u Trstu
Često su je upoređivali sa Odri Hepbern, a sada će je i...
Bezos najvio seriju "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"
Netfliks snima serijal o australijskoj drami Novaka...
ZANIMLJIVE ČINJENICE IZ FILMA „ALEJA NOĆNIH MORA“ –...
Porodični dan uz pustolovine omiljene pčelice
Jungle Cruise (2021) (2021)
,,Dragulji“ u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskop
"Crna svadba" u selekciji Berlinala
The Forever Purge (2021) (2021)
Umro komičar Bob Saget
Najstrašniji horor svih vremena film "Gost"
POTREBA ZA MRŽNJOM u bioskopima
Specijalna projekcija filma Ognjena Jankovića
Leonardo Dikaprio: Šef NASA-e mi je pre pet godina otkrio...
Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021) (2021)
Brad Pitt i Lewis Hamilton snimaju film o Formuli 1
„Heroji radničke klase“ Miloša Pušića premijerno na...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 13. do 19. januara
Dodela Oskara će ponovo imati domaćina
Ghostbusters: Afterlife (2021) (2021)
Old (2021) (2021)
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 20. do 26....
Porodični dan uz omiljenu pčelicu
Verila se Megan Foks
Army of Thieves (2021) (2021)
Copshop (2021) (2021)
Film „Nečista krv – Greh predaka" Milutina Petrovića...
Ognjen Janković: "Zlatni dečko" priča o prokletstvu...
Horor serija "Archive 81" je trenutno najgledanija na...