•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nišvilu – 2, Love festu - 7 miliona!

Ministarstvo trgvine, turizma i telekomunkacija Srbije nastavilo je praksu ponižavanja Nišvil džez festivala tokom mandata aktuelne ministarke Tatjane Matić, tako da je na poslednjem konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma - smanjilo izdvajanje za jedan od 10 najboljih evropskih festivala po londonskom Gardijanu, na 2 miliona. Nišville jeste na drugom mestu po odobrenim sredstvima, ali je, po odluci Ministarstva najviše sredstva sredstava dodeljeno Love festu iz Vrnjačke Banje – 7 miiona, odnosno, 3,5 puta više nego Nišvilu .

Nišvil podseća da je tokom mandata prethodnog ministra Rasima Ljajića odnos bio obrnut - Nišvil je dobijao 4 miliona, a Love Fest 2 miliona, pa upućuje pitanje Ministarstvu kojim su se kriterijuma rukovodili, ako je opšte poznata činjenica da Nišvil posle Exita generiše najveća sredstva u budžet Srbije i privlači, posle Exita, najvise turista. Po podacima Turističke organizacije Niša, prošle godine tokom Nišvila - 70% gostiju u hotelima činili su strani turisti.
Nišvil je proglašen turističkom manifestacijom Prve kategorije, a dobitnik je i nagrade Zlatni Cvet istog tog Ministarstva.
Direktor Nišvila Ivan Blagojević, nezadovoljan permanentnim umanjenjem podrške, kaže da Nišvil naredne godine neće učestvovati na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
On podseća i da nisu uspeli prethodni apeli Vladi Srbije od strane grupacije organizatora događaja pri Privrednoj komori Srbije.

-Grupacija, čiji sam ja aktuelni predsednik, nekoliko puta je predložila da Ministarstvo finansija kroz godišnji budžet sagleda još tri najznačajnija srpska festivala, odnosno, na isti način kako je već godinama sagledan Exit . Na ovaj način Vlada Srbije bi pomogla najznačajnim srpskim festivalima da već usvojenim budžetom decembra znaju na kakvu pomoć mogu da računaju a ne da čekaju odluku Ministarstva turizma sredinom juna – zaključuje direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Podeli:



Preporucujemo