•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Njujorški kritičari nagradili nemi film

Oda nemom filmu snimljenom u crno-beloj tehnici, "The Artist", dobila je nagradu za najbolji film njujorškog udruženja filmskih kritičara, što to ostvarenje svrstava među favorite u trci za Oscarima.

Francuski reditelj Michel Hazanavicius dobio je nagradu za režiju tog filma, koji je nem po uzoru na filmove u čiju je čast snimljen.

Njujorški kritičari su za najboljeg glumca proglasili Brad-a Pitt-a, za filmove "The Tree of Life " Terrence-a Malick-a i priču o bejzbolu "Moneyball".

"The Tree of Life" dobio je i nagradu za kameru, a "Moneyball" i za scenario.

Meryl Streep je pripala nagrada za najbolju glumicu, za ulogu Margaret Tačer u filmu "The Iron Lady".

Priznanja za epizodne uloge dobila je Jessica Chastain , za filmove "The Tree of Life", "The Help " i "Take Shelter", i Albert Brooks, za ulogu negativca u drami "Drive".

Za najbolji dokumentarni film proglašen je "Cave of Forgotten Dream" čiji je autor Werner Herzog , dok je priznanje za prvi film dobio triler "Margin Call".

Iranska drama "A Separation" pobedila je u kategoriji za najbolji strani film.

Specijalna nagrada posthumno je dodijeljena čileanskom režiseru Raul-u Ruis-u, koji je umro u avgustu.

Njujorško udruženje filmskih kritičara osnovano je 1935. Prošle godine, za najbolji film proglasilo je "The Social Network".

Nagrade će ovogodišnjim dobitnicima biti svečano uručene 9. januara.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...