•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

No Time to Die (2021)

Odstupajući od formule koja je ispeglana kao jedan od smokinga našeg heroja, No Time to Die se oprašta od Daniel Craig-a sa toliko iznenađenja, a teško je znati odakle da se počne. Postoje velike odluke o pričama bez presedana - Bond se ne odnosi na jednu, već na nekoliko žena kao jednakih.

Najlepše iznenađenje od svih njih je koliko je dobro film ispao na kraju. Mnogo je kasnio sa premijerom, ne samo zbog smene direktora kada je Danny Boyle otišao i kada je ušao Cary Fukunaga, i napokon stiže kao podsetnik na moć ekranizacije franšize koja puca na sve strane. To je i najsmešniji Bond zauvek, sa jezivim scenarijom (sasvim verovatno zbog doprinosa Phoebe Waller-Bridge) koji je samopouzdanog Craiga isporučio.

Ponovno predstavlјanje ko je Bond u uvodnoj sceni - uklјučujući gradski trg, njegov DB5 i pola Spectre, dok se izvlačio iz romantičnog sanjarenja sa Madeleine Swann (Lea Seydoux) – sve vremenski je tim koji istrese paučinu iz franšize za desetak minuta. Od lјupkog i volјenog, Craig se uskoro vraća onome kako ga poznajemo i volimo: u modricama i izudaran i pridržavajući se dužnosti, dok se CIA i MI6 svađaju zbog nestalog nano oružja.

Fukunaga i njegov snimatelј Linus Sandgren (La La Land) svuda pronalaze vizuelne note gracioznosti. Jedna sekvenca postavlјena na hacijendi u Havani mogla bi da bude najneobičnija stvar viđena u franšizi, a ne možemo reći da ih nije bilo do sada u Bondovim filmovima. Bondova saradnja sa CIA agentima nije ništa novo, posebno kada se radi o spašavanju sveta od ludog naučnika koji ugrožava celo čovečanstvo.

Pojačavajući listu ženskih likova je Lashana Lynch-in 00 agent Nomi agent, koja deli dobru antihemiju sa Bond-om - oseća se kao značajan korak napred za oba lika. A negativac? Rami Malek je u ožilјcima, Safin, i uglavnom vuče konce izvan ekrana, ali dobija njegov trenutak u trećem činu koji će uzbuditi svakoga žudnjom za masivnim skupovima iz Ken Adam ere i megalomanskih snova Dr No.

Ako se vreme trajanja filma od skoro tri sata zvuči kao upozorenje, ovaj Bond je iznenađujuće mršava zver. Povlači se iz jedne vešto željene lokacije na drugu, ali sporije, karakterom vođene scene - načinjenje od nekih nedavnih Bond-ova. Samo je Naomie Harris-ina Moneypenny kratkoga daha. Nakon njenog dinamičkog predstavljanja kao terenskog agenta u Skyfall-u, franšiza se čini da ne zna šta da radi sa njom.

Ostali centri gunđanja na klimaktičkoj bitci koja preživljava njenu dobrodošlicu i jednu ili dve trunke nepotrebnog nasilja u zavisnosti od toga. Ali sa bilo kojim metricima merite Bond film - uski zaplet, gadni zlikovci, emocionalna iskrenost – Craig-ovo poslednje izdanje je neverovatan uspeh.

#CraigNotBond se sada oseća kao davno, u svakom smislu.


Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:2021
Reziser:Cary Joji Fukunaga
Scenario:Neal Purvis, Robert Wade, Phoebe Waller-Bridge, Cary Joji Fukunaga
Uloge:Daniel Craig, Léa Seydoux, Rami Malek
Uzrast:PG-13
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Universal Pictures, Eon Productions
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:163 minuta
Podeli:



Preporucujemo