•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nomadland dobio nagradu producenata i napravio još jedan korak prema Oskaru

Hvaljena on the road drama “Nomadland” osvojila je nagradu Udruženja producenata i tako dodatno povećala svoje šanse za osvajanje Oskara.

Mračna drama o posledicama ekonomske krize na živote običnih ljudi, režiserke Kloe Žao, osvojila je glavnu nagradu Darryl F. Zanuck koju Udruženje producenata (Producers’s Guild) dodeljuje za izvanredno ostvarenje u filmskoj produkciji.

Osvajač ove nagrade se u poslednjih 12 godina samo tri puta nije poklopio s Oskarom za najbolji film i to u slučaju kada su PGA nagrađeni “1917”, “La La Land” i “The Big Short”, a nagradu Akademije su odneli “Parasite”, “Moonlight” i “Spotlight”, sve redom filmovi sa manjim budžetima.

“Nomadland” je takođe film iz ove kategorija, a njegova pobeda tim više nagoveštava da bi trebao imati velik uspeh na ovogodišnjoj dodeli Oskara, budući da je pobedio produkcijski raskošnije naslove, poput “The Trial of the Chicago 7” i “Mank” koji su sinoć propustili priliku kao ozbiljna konkurencija favoritu.

U ostalim kategorijama sinoć su nagrađeni Pixarov “Soul” u kategoriji animiranog filma i Netflixov “My Octopus Teacher” u kategoriji dokumentarca, dok su za televizijske serije još jednom nagrađene “The Crown” i “The Queen’s Gambit”.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...