•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nova uloga Nicole Kidman u filmu Wernera Herzoga

Najnoviji film Wernera Herzoga 'Queen Of The Desert' je biografski istorijski film smešten u prekrasni pustinjski krajolik Bliskog istoka. Središte i tema filma je izvanredna posebnost Britanke Gertrude Bell.

Naslov filma opisuje presudni uticaj koji je Gertrude Bell, nazivana i ženskim Lawrencom od Arabije, imala na događaje svoga vremena. Gertrude Bell, istoričarku, spisateljicu i britansku špijunku čija je uloga bila presudna u političkim previranjima na Bliskom istoku 20-ih godina 20. veka, odglumila je Nicole Kidman.

Film, kojeg je režirao i čiji je scenario napisao sam Werner Herzog, oslikava uzbudljiv život dobrostojeće obrazovane mlade žene koja neuspevajući pronaći prikladnog muža odlazi u Teheran. Tamo se upušta u neuspešnu ljubavnu aferu s nepopravljim kockarom, diplomatom Henryjem Cadoganom. Odustajući od romantičnog dela svoga privatnog života posvećuje se istraživanju, učenju jezika i književnosti. Nakon završetka I svetskog rata njena putešestvija i poznanstva sa državnicima i velikodostojnicima Bliskog istoka pokažu se korisnim za razrešenje političke krize nakon raspada Osmanskog Carstva.

Uz Nicole Kidman vodeće uloge u filmu zauzeli su James Franco, Damian Lewis i Robert Pattinson.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...