•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi 'Joker' film sa Joaquin Phoenix-om će biti evolucija u žanru filmova sa superherojima

Kako je Joaquin Phoenix potvrdio da je novi Joker u DCEU spin-off-u, Joker, koji će se održati izvan DCEU-a, superheroj filmski žanr će videti novi tip filmova po stripovima koji uzimaju hrabar novi korak napred za žanr.

Posle nekoliko meseci špekulacija, konačno je potvrđeno da će glumac nominovan za oskara Joaquin Phoenix igrati Joker-a u Warner Bros-ovom planiranom spin-off-u uz originalnu priču DC-a, koja se fokusira na Batman-ovog najvećeg protivnika. Todd Phillips iz trilogije Hangover će režirati film, i dok glasine govore da će prethodno uključeni Martin Scorsese više neće raditi kao producent, film izgleda kao mračniji, više eksperimentalniji pristup žanru superheroja. Malo se zna o projektu izvan ogovaranja i pretpostavki - smatra se da će priča dobiti inspiraciju iz različitih izvora, uključujući Alan Moore-ovogs The Killing Joke, i Martin Scorsese-ovog Taxi Driver-a i The King of Comedy, sa pričom koja se odvija u osamdesetim. Odgovor fanova na projekat je da Jared Leto nije dobro uspostavio sebe kao DCEU Joker-a. Drugi su doveli u pitanje neophodnosti originalne priče za karakter, ali uopšte, Phoenix je bio veoma popularan izbor.

Dok DC fanovi čekaju na više vesti, razgovori se nastavljaju o tome šta ovaj film znači ne samo za DCEU, već i za sve veće cvetanje žanra superheroja. Joker će biti prvi zvanični spin-off film iz ustanovljenog DCEU. Takođe će biti deo nove studije za studio, pod nazivom DC Black ili DC Dark, koji će se fokusirati na pričanju više za odrasle orjentisanih filmova. Sa budžetom od 55 miliona dolara i obaveznim R-rejtingom, film Joker će biti značajan kontrast od svih, ali prihvaćenih pravila modernog superheroj blockbuster filma: Veliki budžeti, PG-13 ocene, zabava za celu porodicu. Postoje izuzeci, kao što su divno uspešni Logan i Deadpool filmovi, ali i DC i Marvel se snažno drže te poznate formule, jer su superheroji postali strukturni temelji modernog Hollywooda. To je sistem na koji su se navikli navijaci, što može biti delimično zbog čega je ovaj Joker film zadobio toliko pažnje, iako bi mogao biti sledeća velika evolucija žanra.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...