•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi film o Mulan već ljuti javnost

Disney je nedavno najavio novi film o Mulan, baziran na animiranom filmu iz 1998. godine. Međutim, publici se nisu dopali detalji scenarija koji su procurili u javnost.

Originalni film o Mulan bio je senzacija najviše zahvaljujući činjenici da je glavna junakinja odbila da sledi tradicionalne rodne uloge i, preobučena u muškarca, učestvovala u ratu kako bi od te sudbine spasila svog ostarelog oca.

U novom filmu, najavljenom za 2018. godinu, radnja se ne oslanja na Mulan, već na evropskog mornara koji spašava mladu junakinju i osvaja njeno srce.

Na društvenim mrežama pojavile su se kritike kako se film sada fokusira na belog muškarca umesto na članicu manjinske grupe Azijatkinju Mulan. Disney već neko vreme trpi osude zbog nedostatka predstavnika manjinskih grupa u njihovim filmovima.

Originalni film zaradio je 304,3 miliona američkih dolara u bioskopima širom sveta i dobio nominacije za Golden Globe i nagradu Oscar.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...