•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novogodišnja čarolija 27. decembra na Kolarcu

Praznični gala koncert "Novogodišnja čarolija" zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i Nikola Mijajlović, truba, uz pratnju Hora i Orkestra Makris, pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Ulaznice su već u prodaji preko sajta Tickets i na biletarnici i sajtu Kolarčeve zadužbine.

Atraktivan program obuhvata najpopularnija dela klasične muzike: Verdija, Čajkovskog, Šostakoviča, Lehara, Rodriga, Rote, koja su dobro poznata publici. Premijerno će biti izvedena numera Historia de un amor za koju je aranžman uradio Aleksadar Simić, naš svetski priznati kompozitor.

Publiku očekuju arije iz Verdijevih opera Aida i I Vespri Siciliani, vesela arija Norine iz Opere Don Pasqualle, instrumentalni hitovi iz opere Karmen. Među popularnim hitovima filmske muzike naći će se i svojevrstan omaž kultnom filmu Kum, koji ove godine navršava 50 godina od snimanja.

Maestralnu uvertiru za praznični koncert čini premijerno objavljeni spot soprana Tamare Rađenović za čuvenu Verdijevu ariju Mercè, dilette amiche, a pred sam koncert u Kolarčevoj zadužbini 27. decembra premijerno će biti emitovan i spot za numeru Parla Piu Piano, slavom ovenčanu kompoziciju iz Kuma, koja je italijanskog kompozitora Nina Rotu učinila besmrtnim.

U ova dva visokobudžetna spota je osim raskošnog muzičkog talenta i opojne emocionalne snage soprana izražen i glumački dar Tamare Rađenović.

Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Spotovi su snimani na lokacijama u Crnoj Gori koje su do sada retko viđene u javnosti i predstavljaju neotkrivene dragulje prirode. Na nekima od lokacija do sada niko nikada nije snimao, što kompletnoj produkciji daje poseban ekskluzivitet.

Radnja premijernog spota za čuvenu Verdijevu ariju Mercè, dilette amiche, iz opere I Vespri Siciliani (Sicilijansko večernje) je smeštena u 13. vek u okolini Palerma, kada je Sicilija bila pod francuskom okupacijom.

Spotovima se na atraktivan način promoviše klasična muzika i od zaborava čuva ovo manje izvođeno Verdijevo delo.

Publiku na gala koncertu u Kolarčevoj zadužbini očekuju vizuelno-scenska iznenađenja. Pažljivo odabrani repertoar je obojen veselim tonovima, kako bi publika uz radosne note ispratila godinu za nama i doživela veče za pamćenje.

Sopran Tamara Rađenović će u Beograd doputovati 20. decembra.

Foto: Vissi D'Arte

Podeli:



Preporucujemo