•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

O pokojniku sve najlepše (1984)

„O pokojniku sve najlepše“ je srpski film napravljen 1984. godine u režiji Predraga Antonijevića. Glavne uloge tumače Zvonimir Lepetić, Radmila Živković, Bora Todorović, Bogdan Diklić, Petar Kralj, Pavle Vuisić, Dragoljub Milosavljević, Sanja Veinović, Tihomir Arsić i Boro Stjepanović.

Gornji Jaukovac, malo tipično selo negde u Srbiji, posle rata. Predsednik Narodnog odbora šuruje sa seljacima koji se na razne načine dovijaju da izbegnu obavezni otkup žita i druge državne dažbine. U srezu odluče da ga kao „menjševika“ smene, ali se on sretno izvuče.

Loveći ribu ručnim granatama natrapa na avionsku bombu zaostalu iz rata. U pokušaju da iščačka eksploziv, odleti zajedno sa njom u vazduh.

Držeći se nepisanog pravila, o pokojniku sve najlepše, škola u Jaukovcu dobija njegovo ime. Za razliku od pokojnika, novi presednik Radiša Brzak, ulaže sve napore da selo iz učmalosti i siromaštva uključi u proces industrijalizacije zemlje. Nailazi na žestok otpor, ali primenjujući striktno Staljinove „suptilne“ metode i uz podršku više vlasti, uspe da od seljaka stvori radničku klasu i u selu uspostavi diktaturu proletarijata.

Nagrade:
- Pula: Zlatna arena za kostimografiju – Nadežda Perović
- Vrnjačka Banja: Prva nagrada za dijalog – Dušan Perković
- Venecija: Nagrada žirija UNESKO
Međunarodni festivali: Venecija, Nju Delhi.

Žanr:komedija
Godina:1984
Reziser:Predrag Antonijević
Scenario:Predrag Antonijević
Uloge:Zvonimir Lepetić, Radmila Živković, Bora Todorović
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...