•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

O.J. Made in America: 5 razloga da pogledate dokumentarnu seriju nagrađenu Oskarom

O-Džej: Stvoreno u Americi (O.J. Made in America) neverovatna je dokumentarna serija koja se prikazuje na Pickbox NOW. Radi se o mini-seriji od 5 epizoda nagrađenu Oskarom 2017. godine, i toliko je dobra da vam donosimo 5 razloga za gledanje!

5. NAGRAĐENA JE OSKAROM

O-Džej: Stvoreno u Americi najduži je dokumentarac koji je dobio najprestižniju filmsku nagradu Oskar, te je postao i poslednji dokumentarac koji uopšte može da dobije Oskara. Naime, godinu dana kasnije promenjena su pravila za nominacije, pa mini-serije više nemaju mogućnost nominacije u kategoriji dokumentaraca.

4 . IMA IZVRSNE KRITIKE

Ova dokumentarna serija dobila je neverovatne kritike, a neke od njih dolaze od najboljih kritičara današnjice. „Čudo”, napisao je Brajan Mojlan iz Gvardijana, „Remek-delo” nazvao je ovu seriju Vesli Moris iz Njujork Tajmsa, a novinarka Bazfida Eni Helen Petersen rekla je da je ovo „Najmoćniji i najvažniji dokumentarac o rasi, klasama i polu u Americi.” Izvrsne ocene dolaze i od gledalaca, kojih je bilo više od 60 miliona samo kad je dokumentarac izašao. Tome u prilog ide i visoka ocena na IMDb-u od 8,9.

3. DUBLJA PRIČA O RASI U AMERICI

Kroz život O-Džeja Simpsona ova dokumentarna mini-serija istražuje rasne probleme u Americi. Reditelj Ezra Edelman rekao je kako je želeo da ispriča dublju priču o Los Anđelesu i odnosu između crnaca i policije.

2. O-DŽEJ

Lik i delo O-Džeja Simpsona, njegov specifičan karakter, jeste ono što ovu priču čini toliko privlačnom. On je sportista, zvezda, heroj, otac, preljubnik, a neki ga smatraju i ubicom. Zanimljiv koliko i kontroverzan, Simpson je nepoznanica čiju psihologiju rado istražujemo.

1. CELA DOKUMENTARNA SERIJA JE NA PICKBOX NOW

Ceo osmosatni dokumentarac koji se sastoji od 5 epizoda ekskluzivno možete pogledati na Pickbox NOW! Duboko ljudska, upečatljiva, perceptivna i empatična, jednostavno ćete poželeti da se ova serija nikad ne završi.

Podeli:



Preporucujemo