•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

OSKAR AJZAK U DRAMI „KOCKAR“ (THE CARD COUNTER) U BIOSKOPIMA

FILM O BIVŠEM ZATVORENIKU KOJI JE NAUČIO KOCKARSKI ZANAT

Beg od junskih visokih temperatura možete pronaći u bioskopskim salama, a povod za to je svakako trenutna distribucija filma „Kockar“ (The Card Counter) reditelja Pola Šrejdera sa holivudskim miljenikom Oskarom Ajzakom u glavnoj ulozi.

Osvetnički triler donosi priču o bivšem vojniku koji je gonjen duhovima prošlosti postao kockar.

Oskar Ajzak o liku koji igra koji se zovem Viljem Tel (što je svakako aluzija na život junaka Viljem Tela iz Švajcarske u doba Habzburške monarhije koji je borac za slobodu) rekao je: „On je misteriozan, u zatvoru je naučio da broji karte i kao se film razvija, saznajete pojedinosti o njemu. Uradio je nešto strašno u prošlosti i oseća velike traume zbog toga, kao i to da misli da nije dovoljno kažnjen“.

Prethodna godina je, može se reći, bila zlatna za Oskara Ajzaka koji je glumio u disopijskom rimejku filma „Dina“, u takođe, ponovljenoj verziji serije Ingmara Bergamana „Priče iz bračnog života“ uz Džesiku Čestejn, ali i kao tajnoviti kockar u novoj krimi, pokeraškoj drami „Kockar“. Nasuprot njemu našao se proslavljeni velikan Holivuda – Viljem Defo, koji nije imao ništa manje uspešnu prethodnu godinu (Aleja noćnih mora, reditelj Giljermo Del Toro). U ostalim ulogama su Tigani Hadiši Taj Šeridan.

Reditelj ostvarenja je čuveni Pol Šrejder poznat po kultnom filmu „Taksista“ (Taxi Driver), pažljivo je birao glumce i dugo pisao scenario za „Kockara“ koji je premijerno bio prikazan na prošlogodišnjem festivalu na venecijasnkoj Mostri. Od danas ga možete pogledati u bioskopima širom zemlje.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu