•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

OTVOREN POZIV ZA „STVARAOCE I DELA“ NA ŠESTI JAPANSKO – SRPSKI FESTIVAL FILMA

Srpski filmovi koji su tradicionalno prikazivani u Japanu u okviru JSFF-a (Japansko srpskog festivala filma), takmičarske i revijalne selekcije, imaće ponovo priliku da oduševe japansku publiku u okviru šestog izdanja.

Čovek i mašina, čovek i delo, roditelj i dete, odnosi koji su česta tema diskusija, različitih stavova, preispitivanja, ali koji su neminovan pokazatelj napretka čovečanstva, neki su od fokusa ovogodišnjeg JSFF-a. Kako japnska, a kako srpska kultura tretira ove odnose? Kako oni utiču na duštvo i napredak? Kakav je balans između njih u zemljama sa izraženim kulturnim nasleđem kakve su Japan i Srbija, ekipa JSFF-a želi da međusobno približi publici i autorima ove dve zemlje.

Ovim putem, JSFF poziva sve autore kratkih filmova u trajanju do 30 minuta, da prijave svoj rad na ovogodišnju temu: „Stvaraoci i dela“, u periodu do 31. jula tekuće godine.

Detalje možete naći na sajtu: https://www.jsff.jp/cont12/46.html

Japansko srpski festival filma je jedinstven format multikulturnog sadržaja sa akcentom na film i paralelnim projekcijama (Japan i Srbija), koji kao takav predstavlja poligon razmene i kulturne saradnje između ove dve zemlje. Svake godine stručni žiri renomiranih japanskih i srpskih predstavnika iz filmske industrije daje notu kredibiliteta kako festivalu tako i pobednicima koji su svojim doprinosom obeležili ovaj događaj.

Festival je takođe internacionalnog karaktera. Prikazivani su filmovi španskih, nemačkih, francuskih, engleskih, kanadskih i kineskih autora koji su se bavili tematikom festivala, sa fokusom na lokalne fenomene u jednoj od ove dve zemlje.

Media:
https://www.jsff.jp
https://www.facebook.com/japanshortfilmfestivalserbia/
https://www.instagram.com/jsffestival/

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila