•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Objavljen četvrti broj besplatnog filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“

Iz štampe je izašao četvrti broj filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“, besplatnog vodiča kroz bioskopski repertoar i savremeni srpski film, publikacije Mreže kinoprikazivača Srbije za filmsku umetnost koja nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije. Na naslovoj strani četvrtog broja je poster hit-filma „Munje: Opet!“, koji je nedavno imao premijeru i trenutno je suvereno prvi na listi najgledanijih filmova u Srbiji.

Četvrti broj časopisa „Vidimo se u bioskopu“ ima 24 strane u koloru. Pored naslovne priče i predstavljanja filma „Munje: Opet!“, tu je i veliki ekskluzivni intervju sa Gordanom Matićem, direktorom Filmskog centra Srbije, koji govori o dosadašnjim postignućima i planovima za 2023. godinu. Tu je intervju sa nagrađivanom rediteljkom Milom Turajlić povodom uspeh njenog filmskog diptiha o Stevanu Labudoviću, kao i tekstovi od domaćem hit-filmu „Indigo kristal“ mladog Luke Mihailovića i poslednjoj režiji Puriše Đorđevića, ostvarenju „Usta puna zemlje“.

Tu su i priče o filmovima „Oluja“ Miloša Radnovića, „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović i „Komunistički raj“ Miloša Stojanovića. U okviru rubrike „Radovi u toku“ pišemo i filmovima čije se premijere očekuju tokom ove godine, a to su „Jorgovani“ Siniše Cvetića, „Kuća od blata“ Nikole Petrovića i „Videoteka“ Luke Bursaća. Takođe, u četvrtom broju se nalazi i osvrt na film „Mrak“, novu režiju Dušana Milića koja je bila ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oskar. I to nije sve.

Časopis „Vidimo se u bioskopu“ izlazi tri puta godišnje (brojevi obuhvataju period januar-april, maj-avgust i septembar-decembar), u tiražu od 3.000 primeraka, a pokrenut je na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije, sa kojim redakciju čine: Đorđe Bajić, Zoran Janković (urednici i autori tekstova), Nevena Čavorović (dizajnerka) i Dragana Perišić (lektorka). Četvrti broj, kao i prethodna tri, može besplatno da se preuzme u svim bioskopima, domovima kulture i kulturnim centrima koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije. Spisak svih lokacija na kojima možete da preuzmete svoj primerak četvrtog broja časopisa „Vidimo se u bioskopu“ nalazi se na linku: https://www.cinemanetwork.rs/clanovi/

Prethodna tri broja možete prelistati ovde:

https://issuu.com/iboste/docs/vidimose_u_bioskopu_1
https://issuu.com/iboste/docs/vidimose_u_bioskopu_2
https://issuu.com/iboste/docs/vidimo_se_u_bioskopu_3

Foto Đorđe Bajić.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...