•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Objavljene nominacije za Zlatni Globus

Nominacije za Zlatni Globus koje su objavljene ovog jutra donele su puno iznenađenja. Verovalo se da će „Tinker, Tailor, Soldier, Spy“ biti nominovan u kategoriji za najbolju fotografiju, ali nije bilo tako. Postavlja se pitanje: „Da li to znači da ovaj film nema više nikakvih šansi što se Oskara tiče?“

Mislilo se da „The Muppets“ imaju velike šanse da osvoje nagradu za najbolji film, komediju ili mjuzikl, ali se ni to nije desilo. Takođe ni u kategoriji komedije nije nominovana Melissa McCarthy za ulogu u filmu „Bridesmaids“.

Iako je Angelina Jolie verovatno mislila da ima velike šanse da bude nominovana za najboljeg reditelja nagradu za svoje ostvarenje „In the Land of Blood and Honey“, to se nije desilo. Veliko izneneđenje je bilo i odsustvo Armie-a Hammer-a u kategoriji „najbolji sporedni glumac“ za ulogu u „J. Edgar“-u. Njegov kolega Leonardo DiCaprio je nominovan u kategoriji „najbolji glumac“.

Govoreći o onim umetnicima čija su se imena našla na spisku nominacije za Zlatni Globus (što znači i veliku mogućnost za osvajanje Oskara) treba pomnuti Ryan-a Goslinga koji je sigurno imao jednu od najboljih poslovnih godina. Bilo je sjajno videti ga kako ima čak dve nominacije.

Rooney Mara je nominovana za ulogu u filmu „Girl with the Dragon Tattoo“ i to u kategoriji: „najbolja glumica“ iz drame. Iznenađenje je priredio i film „Moneyball“ koji je nominovan za najbolji film, dramu ali i glumci iz filma: Brad Pitt (nominovan u kategoriji najboljeg glumca) i Jonah Hill (nominovan za najboljeg sporednog glumca). Sve to sigurno znači da „ The Moneyball“ ima velike šanse da osvoji Oskara.

Najzanimljivija trka za Oskara ove godine je u ketegoriji „najbolja glumica“. Tu su Glenn Close („Albert Nobbs“), Viola Davis („The Help“), Meryl Streep („Iron Lady“), Tilda Swinton („We Need to Talk About Kevin“) kao i Mara („Dragon Tattoo“), koje su i nominovane i za Zlatni Globus. Michelle Williams je nominovana za „My Week with Marilyn“, koji Zlatni Globus svrstava u mjuzikle ili komedije.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu