•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Objavljeni kandidati za Zlatni globus: Među nominovanima Avatar, Duhovi ostrva i Kruna

Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) saopštilo je spisak nominovanih filmova i serija, po pet u 27 kategorija, za godišnje nagrade Zlatni globus.

Za najboljeg reditelja nominovani su Džejms Kameron za “Avatar: Put vode”, Danijel Kvan i Danijel Šajnert za “Sve u isto vreme”, Baz Lurman za “Elvisa”, Martin Mekdona za “Duhove ostrva” i Stiven Spilberg za “Fabelmanove”.

“Zlatni globus” za najbolji scenario može pripasti Todu Fildu za “Tar”, Kvanu i Šajnertu za “Sve u isto vreme”, Mekdonau za “Duhove ostrva”, Sari Poli za “Žene govore” i Spilbergu i Toniju Kušneru za “Fabelmanove”.

U konkurenciji za najbolju dramu su “Avatar: Put vode”, “Elvis”, “Fabelmanovi”, “Tar” i “Top gan: Maverik”, dok su za najbolju komediju ili mjuzikl nominovani “Babilon”, “Duhovi ostrva”, “Sve u isto vreme”, “Nož u leđa: Stakleni luk” i “Trougao tuge”.

Za najbolju glumicu u drami takmiče se Kejt Blančet za ulogu u filmu “Tar”, Olivija Kolman u “Carstvu svetlosti”, Vajola Dejvis za “Kraljicu”, Ana de Armas “Plavušu” i Mišel Vilijams u “Fabelmanovima”.

U konkurenciji za najboljeg dramskog glumca su Ostin Batler za “Elvisa”, Brendan Frejzer u “Kitu”, Hju Džekmen za “Sina”, Bili Naji za “Živeti” i Džeremi Poup u “Inspekciji”.

Nominovane za “Zlatni globus” u komediji ili mjuziklu su Lesli Menvil u “Gospođa Haris ide u Pariz”, Margot Robi za “Babilon”, Anja Tejlor Džoj u “Meniju”, Ema Tompson u “Srećno ti, Leo Grande” i Mišel Jeo u “Sve u isto vreme”.

Za najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu konkurišu Dijego Kalva iz “Babilona”, Danijel Krejg za “Nož u leđa: Stakleni luk”, Adam Drajver u “Beloj buci”, Kolin Farel u “Duhovima ostrva” i Rejf Fajns u “Meniju”.

“Zlatni globus” za najbolji animirani film mogu biti “Pinokio”, “Inu-oh”, “Marsel školjka sa cipelama”, “Mačak u čizmama: Poslednja želja” i “Pocrvenela panda”.

Za najbolji strani film konkurišu nemački “Na zapadu ništa novo”, argentinski “Argentina, 1985”, belgijsko-francusko-holandski “Blizu”, južnokorejska “Odluka o napuštanju” i “RRR” iz Indije.

Glumice nominovane za “Zlatnog globusa” za sporednu ulogu su Anđela Baset za “Crni panter: Vakanda zauvek”, Keri Kondon u “Duhovima ostrva”, Džejmi Li Kertis “Sve u isto vreme”, Doli De Leon u “Trogulu tuge” i Keri Maligan u “Ona kaže”.

Nominovani glumci za sporedne uloge su Brendan Glison i Bari Kioan u “Duhovima ostrva”, Bred Pit u “Babilonu”, Ki Hui Kvan za “Sve u isto vrijeme” i Edi Redmejn u “Dobroj sestri”.

Za najbolju dramsku seriju nominovani su “Bolje pozovi Saula”, “Kruna”, “Kuća zmaja”, “Ozark” i “Severance”, a komediju ili mjuzikl “Abbott Elementary”, “The Bear”, “Hacks”, “Samo ubistva u zgradi” i “Srieda”.

Kako je najavljeno, “Zlatni globusi” u pomenutim i drugim kategorijama biće dodijeljeni na svečanosti 10. januara 2023. godine u hotelu Beverli Hilton na Beverli Hilsu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu