•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Od ponedeljka „Filmski susreti”

Ovogodišnji Festival najboljih glumačkih ostvarenja u srpskoj kinematografiji, koji organizuju Niški kulturni centar i Udruženje filmskih glumaca Srbije, biće otvoren u ponedeljak uveče na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, gde se tradicionalno održavaju 48. put za redom. Na „Filmskim susretima", kako je juče za „Politiku" rekao selektor Dejan Dabić, biće u zvaničnoj konkurenciji prikazano 12 filmova, snimljenih u našoj zemlji između avgusta prošle i ove godine. O nagradama i priznanjima odlučivaće festivalski žiri čiji će sastav biti objavljen na dan početka „Filmskih susreta". Direktor festivala je Bojana Simović, a umetnički direktor je glumac Dragan Vujić Vujke.

Festival će otvoriti projekcije filmova „Kad svane dan" Gorana Paskaljevića i „Marmaroš" Momčila Mrdakovića, a iste večeri biće uručena i nagrada „Pavle Vuisić". Sutradan, u utorak 27. avgusta gledaoci će na Letnjoj pozornici moći da vide ostvarenja „Krugovi" Srdana Golubovića i „S/kidanje" Koste Đorđevića, a iste večeri u bioskopu „Kupina" biće projekcije filma „Država" u režiji Jelen Marković. U sredu su na programu „Odumiranje" Miloša Pušića i „Vir" Bojana Vuka Kosovčevića. Između projekcija je i svečanost uručenja nagrade za najbolji glumački par godine „Ona i on". Četvrtog dana festivala su projekcije filmova „Falsifikator" Gorana Markovića, „Ljubav dolazi kasnije" Hadži-Aleksandra Đurovića i „Gde je Nađa" grupe mladih autora studenata Fakulteta dramskih umetnosti, dok su pretposlednje večeri na programu filmovi „Led" Jelene Bajić Jočić i „Artiljero" Srđe Anđelića. Završne večeri , u subotu 31. avgusta, kada je predviđeno proglašenje najboljih i uručenje nagrada, biće prikazani gostujući filmovi „Put ružama posut" Marka Novaković i „Ponoćna molitva" Bobana Rajkovića.

– Ove godine na našem festivalu je od ukupno 12, čak osam debitantskih filmova, a od posebnog je značaja to što film „Gde je Nađa" u Nišu ima jednu od svojih svetskih premijera. Prva je bila nedavno u Vrnjačkoj Banji, a posle „Filmskih susreta" u Nišu biće organizovana i u Novom Sadu. Oba gostujuća filma koje smo obezbedili za završno veče, u subotu 21. avgusta, imaju svetske premijere u Nišu – rekao nam je Dejan Dabić.

Kao i svake godine, na kraju avgusta i ove u Nišu i okolini vlada izuzetno veliko interesovanje za „Filmske susrete". Kompleti ulaznica su odavno rasprodati. Zanimljivo je da je ovo prvi put da niški festival ne počinje u subotu, što je višedecenijska tradicija, već u ponedeljak!

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...