•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Održana osnivačka skupština Mreže kinoprikazivača Srbije

Osnivačka skupština Mreže kinoprikazivača Srbije, koja je formirana Memorandumom o saradnji potpisanim u Filmskom centru Srbije decembra prošle godine, održana je 17. i 18. novembra onlajn putem aplikacije Zoom. Do sada je Mreži, na osnovu ovog dokumenta, pristupio 41 prikazivač.

Prvog dana osnivačke skupštine izabrani su Upravni i Nadzorni odbor Mreže, koji su održali i svoje prve sednice. Za predsednika Upravnog odbora izabran je Boban Stefanović, urednik filmskog programa Kulturnog centra Gornji Milanovac, koji je i jedan od osnivača Mreže kinoprikazivača Srbije. Za zamenicu UO izabrana je Nevena Đonlić iz Art Bioskopa Kolarac.

Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, prilikom uključenja u osnivačku skupštinu je rekao: „Mreža kinoprikazivača Srbije ima podršku Filmskog centra i jako nam je važna, kao deo infrastrukture domaće kinematografije. Verujem da ćemo ovu saradnju koju počinjemo, nastaviti i narednih godina, uz obostrano zadovoljstvo i u interesu srpske kinematografije“.

Drugog dana osnivačke skupštine usvojena je odluka o ceni članarine za period do kraja decembra za pravna lica, dok pojedinačni članovi (fizička lica) ne plaćaju članarinu. Na sledećem sastanku, koji je planiran za kraj decembra, odlučivaće se o visini godišnje članarine za 2021, planu, programu i aktivnostima Udruženja. Na ovom sastanku će se razmatrati i buduća uređivačka politika sajta Mreže kinoprikazivača Srbije, koji je u izradi.

Sedište Udruženja je u Kulturnom centru Gornji Milanovac, gde će biti arhiva i administrativni centar. Dosadašnje aktivnosti su se odvijale kroz organizovanje Konferencije Mreže u Gornjem Milanovcu, a članovi su prethodno imali i nekoliko sastanaka putem zoom platforme, na kojima su se složili da je potrebno da Mreža počne funkcionisanje na formalnim principima, kako bi zajedničkim projektima, programima i aktivnostima doprinela ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Podeli:



Preporucujemo