•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Održane premijere „Da li ste videli ovu ženu“ i „Kristina“ na 28. Festivalu autorskog filma

Održane dve srpske premijere na FAF-u.

Srpske premijere ostvarenja „Da li ste videli ovu ženu“ Dušana Zorića i Matije Gluščevića i „Kristina“ Nikole Spasića održane su drugog dana Festivala autorskog filma. Pred prepunim salama u mts Dvorani i Domu omladine publici su se poklonile ekipe oba filma.

Dušan Zorić pozdravio je publiku i rekao: „Nedavno smo bili na jednom festivalu u Francuskoj i neko iz publike je posle projekcije filma rekao da mu je u isto vreme bilo i prelepo i užasno. Ja se nadam da će malo od toga da dođe do vas večeras,” dok se Matija Gluščević nadovezao: “Ovo je savršen način da počne subotnja noć“.

Nikola Spasić, reditelj filma „Kristina“ uoči premijere je istakao: „Naš film trenutno se prikazuje na tri festivala paralelno, na FAF-u, na Filmskom festivalu u Torinu i na Festivalu Lanzarote u Španiji. Najdraža mi je domaća premijera i veoma se radujem što će ga videti naša publika. Veoma sam uzbuđen i voleo bih da publika da šansu filmu i mislim da se neće razočarati time što će dobiti“.

Protagonistkinja filma Kristina Milosavljević je pred projekciju izjavila: „Uzbuđena sam da čujem reakciju publike. Nadam se da će poruka koju film ima ostati u glavama ljudi i da će da se promeni mišljenje o ljudima koji su drugačiji“.

Festival autorskog filma (FAF) traje do 2. decembra, a projekcije se odvijaju u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu: mts Dvorana, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dom kulture „Studentski grad“ i bioskop Cine Grand Rakovica. Više o programu na sajtu festivala www.faf.rs i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.


Foto: Tanja Drobnjak

Podeli:



Preporucujemo