•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oluja (2023)

Oluja je srpski ratni film iz 2023. godine gde režiju i scenario potpisuje Miloš Radunović. Prati etničko čišćenje Srba na prostoru Republike Srpske Krajine tokom operacije Oluja.

Bioskopska distribucija filma počela je 17. januara 2023. godine. Sa filmom nastaje i istoimena serija od 12 epizoda koja će se tokom 2023. godine emitovati na Superstar TV.

Ovo je priča o događajima koji su prethodili i tokom same agresije hrvatsko-muslimanskih snaga uz pomoć NATO pakta na RSK u avgustu 1995. godine. Tada je sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije sa vekovnih ognjišta prognano najmanje 250 hiljada Srba. Ovaj pogrom je nosio šifrovano ime „Oluja”.

Oluja je drama o ratu ispričana iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kome je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa cilje da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bici za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

Žanr:drama, ratni
Godina:2023
Reziser:Miloš Radunović
Scenario:Miloš Radunović
Uloge:Jovo Maksić, Marija Pikić, Ivan Vujić
Uzrast:PG
Studio:Omega production
Zemlja:Serbia
Jezik:srpski
Trajanje:157 minuta
Podeli:



Preporucujemo