•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ordet (1955)

“Ordet”, dok je na engleskom njegov naslov “The Word”, je danska drama iz 1955. godine, reditelja Carl-a Theodor-a Dreyer-a. Film je zasnovan na pozorišnom komadu Kaj-a Munk-a, danskog sveštenika koji je po prvi put izveden 1932. godine. “Ordet” je imao i uspeha kod kritike i veliki finansijski uspeh.

Kako da razumemo sudbinu i molitvu i šta se dešava sa čudima? Avgust je 1925. godine i radnja se dešava na farmi u Danskoj. Patrijarh Borgen ima trojicu sinova: Mikkel-a, dobronamernog agnostika čija supruga Inger je u drugom stanju, Johannes-a, koji veruje da je Isus i Anders-a, najmlađeg sina koji je zaljubljen u krojačevu kćerku. Fundamentalistička sekta devojčinog oca je anatema na Borgen-ov tradicionalni Lutheranism. On se protivi braku dok ga krojač zabranjuje, a Borgen-ov ponos “zahteva” da do toga dođe.

Neočekivano, Inger, koja je blago u porodici i njena svetlost, počinje da ima problema sa svojom trudnoćom. Dokrot siže, a duga noć koja je pred njima donosi oštri fokus na najmanje četiri osvrta na sudbinu.

Žanr:drama
Godina:1955
Reziser:Carl T. Dreyer
Scenario:Kaj Munk
Uloge:Henrik Malberg, Emil Hass Christensen, Preben Lerdorff Rye
Award:Zlatni Globus
Studio:Palladium Film
Zemlja:Denmark
Jezik:danski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...