•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ostrov (2006)

Film „Ostrov“ Pavela Lungina zatvorio je 2006. godine Venecijanski filmski festival. Iste te godine proglašen je za najbolji film na “Moskovskoj Premijeri”. 2007. Godine osvaja čak 6 nagrada na nacionalnoj dodeli “Zlatni orao”. I osvaja Nika nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca, najbolju sporednu mušku ulogu.

Ovaj film prati život pravoslavnog monaha 20.veka Anatolija, ložača uglja u usamljenom manastiru na dalekom severu Rusije. Zbog greha iz mladosti, Anatolij dane provodi u neprekidnom pokajanju – stalnom pojanju Isusove molitve. Ono na čemu se razvija radnja filma je zapravo njegovo lucidno ponašanje. Dok je za jedne čudak I ludak, za druge je čovek posebnih moći- iscelitelj I istrivač zlih duhova. Režiser Pavel Lungin je kroz lik Anatolija predstavio monaha kakvog su u prošlim vremenima nazivali “jurodivi” – sveti čovek koji svoju svetost prikriva od ljudi svojim čudnim ponašanjem. Iako je atmosfera duboko duhovna I mirna, dinamiku filmu daju jake emocije.

Autor: Danica Ilić

Žanr:drama
Godina:2006
Reziser:Pavel Lungin
Scenario:Dmitriy Sobolev
Uloge:Pyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov, Dmitriy Dyuzhev
Uzrast:PG-13
Box office:3.5M USD
Studio:Pavel Lungin Studio
Zemlja:Rusija
Jezik:ruski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo