•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvoren 44. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji

Iako ne u tradicionalnim danima avgusta, Festival filmskog scenarija (FFS) je ove godine u Vrnjačkoj Banji otvoren mesec dana kasnije. Kako je na otvaranju rekao predsednik opštine Boban Đurović, "tradicionalna nit festivala koja traje 44 godine", nije prekinuta.

“Odlučili smo da se FFS ipak održi. Pomerili smo ga za mesec dana, ali nismo prekinuli nešto što krasi Vrnjačku Banju. Preduzeli smo sve epidemiološke mere”, kazao je Đurović.

Ovogodišnje izdanje FFS otvorio je glumac Petar Božović, koji je dobio i nagradu “Srebrni novčić”.

“Film počinje sa scenarijom, pa onda ide reditelj. Ali, film mogu da metnu u fioku ako nema glumaca”, rekao je Božović.

Božović je rekao da su razni festivali omogućili mnogim mestima da srpsku kinematografiju.

“Scenario je pripao Vrnjačkoj Banji, najlepšem mestu sa najboljim mogućnostima”, kaže Božović.

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, 44. po redu, koji je zbog epidemije koronavirusa odložen mesec dana, počeo je večeras projekcijom filma „Otac“ po scenariju Srdana Golubovića koji i režirao film.

Osim filma „Otac“, u trci za jednu od tri nagrade naći će se i „Revolt“ Aleksandra Rajkovića, „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića, „Ekipa“ Marka Sopića i Radeta Ćosića, „Asimetrija“ po scenariju Maše Nešković i Vladimira Arsenijevića, „Realna priča“ Gordana Kičića i Vladimira Simića, „Iz ljubavi“ Nenada Mikovića, „Proleće na poslednjem jezeru“ scenariste Vuleta Žurića, „Sutra je još uvek juli“ Dejana Vlaisavljevića Nikta, a festival će zatvoriti ostvarenje „Grudi“ Vladislava Vojnovića i Marije Perović.

Preuzeto sa: Nova.rs

Podeli:



Preporucujemo