•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvorena izložba slika Hanne Dujmović - ’’La Joie De Vivre’’ / ’’Radost življenja’’ u galeriji Štab do 5. juna 2023. godine

Pred mnogobrojnom publikom, u galeriji Štab u Beogradu otvorena je izložba slika mlade umetnice iz Sarejva, Hanne Dujmović, pod nazivom La joie de vivre (Radost življenja),

Ovu izložbupredstavlja Aleksić galerija (galerija savremene umetnosti iz Kragujevca) i deo je projekta ’’Galerija u gostima’’, koju je nedavno pokrenula galerija Štab, u želji za uspostavljanjem što bliže saradnje sa galerijama iz zemlje i inostranstva.

Izložba ’’Radost življenja’’ predstavlja Haninu najnoviju produkciju slika, koje su različitih formata u tehnici ulje na platnu, a zajedničko za sve slike je izuzetno jarke paleta boja, sofisticirana grafika, mešavina žanrova i veliki broj objekata. Teme obuhvataju ljude u njihovom domaćem i urbanom okruženju, životinje, porodične proslave i društvene događaje, a slike obiluju velikim brojem detalja. Zanimljivi su i sami nazivi slika, poput: “Život je lep“, “Pod mesečinom“, “Kada bi snovi bili java“, “Letnji san’’ itd…

Kustoskinje izložbe Milica Zorić i Ana Kršljanin, obratile su se na otvaranju.

’’Slikarka živog i rascvetalog unutrašnjeg duha, Hanna Dujmović, predstavlja nam radost življenja kroz dinamiku beskonačnih linija i vitalnih simboličkih boja: uronjeni smo u gostoprimljivu atmosferu unutrašnjih prizora koji nas guraju da učestvujemo u interakciji sa drugima.’’ – kaže Milica Zorić i dodaje ’’Na Haninim slikama figure ležerno menjaju stanje bivanja i ekspresivna lica u zavisnosti od umetničke palete, od kompozicije do kompozicije : neki od likova osećaju punoću okrenutu sadašnjem trenutku, dok su drugi ispunjeni nestrpljenjem za onim neočekivanim, okrenuti budućnost, putem mašte’’.

Kako umetnica ističe, naziv izložbe inspirisan je načinom njenog stvaranja, ali je ujedno i naziv slike Anrija Matisa (Henri Matisse):

’’Trudim se uvek da stvorim nešto što će izmamiti osmeh kod posmatrača, jer smatram da smo prilično zasićeni teškim i ružnim temama kojima smo svakodnevno okruženi. Svojim slikama pokušavam da navedem da makar na tren zastanemo i uživamo u sitnim radostima koje nas okružuju’’izjavila je Hanna.

Ova izložba je prvo predstavljanje Aleksić galerije iz Kragujevca beogradskoj publici, a povodom projekta ’’Galerija u gostima, osnivač i vlasnik galerije Štab, Marko Brun je izjavio:

’’U trenutku kada je naša umetnička scena u zamahu, kada se otvara prema inostranstvu i konačno ulazi u fokus i dobija pažnju i podršku državnih institucija, privrednog i privatnog sektora, od izuzetnog je značaja otvaranje novih galerijskih prostora i njihovo umrežavanje sa postojećim. Naša saradnja sa Kolekcijom Aleksić koja postoji više od decenije, a od koje je nastala Aleksić Galerija, započeta je pre nekoliko godina. Izložbom Hanne Dujmović nastavljamo saradnju i radujemo se što je baš u našoj galeriji predstavljanja najmladja galerija na našoj sceni, Aleksić Galerija, galerija savremene umetnosti iz Kragujevca”

Izložba ’’Radost življenja’’ traje do 5.juna 2023.godine.

Galerija ŠTAB nalazi se u TC Galerija, na adresi Bulevar Vudroa Vilsona 14, Ulaz 2. Radno vreme galerije je od 10 do 21 čas.

O umetnici:

Hanna Dujmović je akademska umetnica rođena u Sarajevu 1994. godine. Akademiju likovnih umjetnosti završila je 2017. godine kao najbolja studentkinja klase, te joj je dodeljena Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu.

Od srednjoškolskih dana aktivna je u polju umetnosti, a svoje slikarske i skulptorske radove do sada je izlagala na više od 20 grupnih, i četiri samostalne izložbe, kako kod nas tako i širom sveta (talija, Amerika, Velika Britanija, Srbija, Japan). Učesnica je i organizatorka mnogih projekata koji se tiču umetnosti i kulture.

Trenutno se aktivno bavi slikarstvom i sarađuje sa svetskim kolekcionarima. Njene slike nalaze se u više od 300 privatnih kolekcija na više kontinenata. Hanin rad deo je najpoznatijih svetskih platformi koje se bave promocijom i prodajom umetničkih dela afirmisanih umetnika/.

Trenutno stvara, živi i radi u Sarajevu i Beogradu.

foto: Galerija Štab

Podeli:



Preporucujemo