•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvoreni poziv za rezidencijalni program Schloss Solitude u Štutgartu

U saradnji sa Akademijom Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanica Servis za savremeni ples poziva umetnike/umetnice, kustose/kustoskinje i teoretičare/teoretičarke iz Srbije da se prijave za tromesečni rezidencijalni program u periodu od oktobra do decembra 2023. godine. Poziv se odnosi na sve one koji se bave savremenim plesom, izvođačkim umetnostima i performansom.

Na ovaj način, Stanica podržava umetnike koji rade u polju savremenog plesa od 2015. godine, od kada su na ovom rezidencijalnom programu bili 5 umetnika/ca, 1 producentkinja i 3 teoretičarke iz naše zemlje. U istom periodu, kroz program razmene, iz mreže Schloss Solitude u Beogradu je boravilo 7 umetnika.

Akademija Schloss Solitude je osnovana 1990. godine kao mesto susreta stvaralaca iz različitih oblasti umetnosti i nauke koje omogućava prostor i vreme za istraživanja, preispitivanja, otkrivanja, ali i međusobno upoznavanje, susrete i saradnje onih autora i autorki koji tamo borave. Posebna karakteristika ovog programa je u tome što on omogućava dugoročnu saradnju sa svim svojim rezidentima koji dolaze iz čitavog sveta, funkcionišući kao mreža.

Rezidencija traje 3 meseca tokom koje rezident.kinja dobija smeštaj, prostor za rad, pokrivene putne toškove, stipendiju od 1.200 evra mesečno i produkcioni budžet od 2.000 evra.

Prijava treba da bude na engleskom jeziku i da sadrži :

o CV sa podacima o dosadašnjem umetničkom / kustoskom / teorijskom radu,

o Predlog projekta na kome će se raditi tokom boravka u Štutgartu,

o Predlog saradnje sa Stanicom ili povezivanje sa nekim od Staničinih programa.

Prijave treba poslati na adresu stanica.info@gmail.com do 20. marta 2023. godine.

Foto: Frank Kleinbach

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu