•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ovacije i za 'Ničije dete' i za 'Amanet'

Pete festivalske večeri, publika na punoj Letnjoj pozornici odgledala je filmove „Ničije dete“ i „Amanet“. Oba filma su debitantska ostvarenja, ali su sasvim sigurno zrela umetnička ostvarenja i osvojila su nišku publiku. U bioskopu "Kupina" bio je prikazan film "Travelator".

Film Vuka Ršumovića "Ničije dete" do sata je osvojio 25 nagrada na raznim festivalima i osvojio publiku i van granica naše zemlje. Kako je govorio sam reditelj to je „priča o svima nama, o nečemu kroz šta smo prošli, o našim ožiljcima“. U obrazloženju žirija 9. Međunarodnog filmskog festivala Andreja Tarkovskog "Zerkalo", kada je dobio nagradu za najbolju režiju, navodi se da je "film prema istinitom događaju, koji u pravom smislu pokazuje snagu autentičnog autorskog filma".

Film je teška priča o sudbini dečaka Harisa, koga igra, sada već svima znani, 16-ogodišnji Denis Murić. Denis priznaje da ni sada sa ove distance još uvek ne može da shvati šta se to dogodilo. Iako je cela ekipa duboko verovala u to što radi, izgleda da niko od njih nije očekivao baš ovako veliki uspeh.

„Ne, ni ja, a mislim ni da moji roditelji nisu svesni šta se meni desilo. U kratkom vremenskom periodu stizale su nagrade i sva ta priznanja. Svi smo još pod jakim utiskom. Iskreno, mislim da niko nije očekivao to, ali moram da priznam da kada sam pogledao film, pomislio sam da će biti nešto veliko“, rekao je za City radio Denis Murić.

Denisova partnerka na filmu, Isidora Janković, bila je baš kao i Denis oduševljena brojem gledalaca na Letnjoj pozornici. Ipak, priznaje imala je tremu, i nakon toliko festivala i nagrada.

„Sve mi je i realno i nerealno, prvi film a toliki uspeh, 25 nagrada širom sveta, to je baš veliko, ne mogu da sažvaćem sve to“, bila je iskrena Isidora.

Kao drugi film večeri sinoć na Letnjoj pozornici bio je prikazan film „Amanet“, debitantski film Nemanje Ćipranića. Jednu od glavnih uloga igra i Danica Maksimović. Ona glumi Radmilu, samohranu majku, koja živi sa svojim sinom. U njihov život se najpre umeša trudna devojka, a zatim i bivši muž. Film je jaka porodična drama sa elementima trilera.

„Ne bih sve da otkrivam, volela bih da publika pogleda film u bioskopima. Ali ono što mogu da kažem je da je taj moralni kod pao, da je on kod nas na najnižoj kvoti, tako je i što se porodice tiče. To je nešto što je kod nas izgubilo vrednost, porodica je prosto nestala. U porodici, ako nema tog jedinstva, da se podrži i kad su muke i kad su bolesti, i kad su nedaće, da se sve to pregrmi zajedno, onda tu gube i porodica i društvo“, rekla je Danica Maksimović u studiju City radija, na Letnjoj pozornici.

Gošća City radija u studiju na Letnjoj pozornici bila je i mlada glumica Milena Živanović koja je igrala Višnju. Rekla nam je da se raduje što je došla u Niš, jer ovo su zvanično njeni prvi „Filmski susreti“, a 50. jubilarni. Kako je film snimala pre 2 godine, kaže sada bi možda to drugačije uradila.

„Višnja je svakako neko ko se neće otkriti na početku, i možda, iako nije plemenit karakter, otvara i nosi sa sobom neke plemenite ideje“, rekla nam je Milena.

Njen partner u filmu je glumac Ljubomir Bulajić, koji tumači lik Todora. Ljubomira Bulajića pamtimo kao Jovana Cijića iz filma „Šešir profesora Koste Vujića“, kada nam je takođe gostovao. Rekao nam je da mu je bilo zadovoljstvo dok je radio na ovom filmu i da je odmah znao da će igrati Todora, mladića koji živi sa samohranom majkom, a u čiji život ulazi trudna devojka Višnja i stvari počinju dodatno da se komplikuju, kada se u njihove živote vraća otac, biznismen, ali sada teško oboleo.

„Ovaj film je specifičan po tome što na kraju ne može da se definiše da li se sve završava srećno ili ne, i od toliko junaka publika će morati da se veže za jednog, a u zavisnosti od toga rešiće se dilema - da li se završava srećno ili ne. Scenario mi se odmah dopao, kao i lik Todora, i odmah sam imao želju da ga igram“, rekao nam je Bulajić.

Sjajnu ulogu taksiste i ljubavnika Todorove majke, u filmu Danice Maksimović, odigrao je fenomenalni Goran Radaković. Uz nišku publiku koja je premijerno sinoć gledala „Amanet“, to je premijerno učinio i Radaković i u studio City radija došao još sređujući prve utiske.

„Lep, savremen film, pun dobrih uloga. Dojmilo me, i još vrtim slike po glavi, sređujem utiske“, rekao nam je Goran Radaković.

Film „Amanet“ imaće premijeru u Sava Centru, 14. oktobra, a onda će početi bioskopske projekcije po Srbiji.

Prethodno je u bioskopu "Kupina" prikazan film "Travelator", u kome je briljantno glavnu ulogu odigrao Nikola Rakočević, koji nam je nedavno otkrio da je ovo možda njegov najdraži film, film veoma važan za našu kinematografiju.

Večeras nas na Letnjoj pozornici očekuju filmovi „Enklava“, Gorana Radovanovića i film „Gorčilo“, Milana Karadžića, dok će u bioskopu „Kupina“ od 18 sati biti prikazan omnibus „Jednaki“.

Razgovore sa glumcima svake večeri uživo iz studija City radija na Letnjoj prozornici u Tvrđavi omogućili su Emax Fashion i DM drogerije.

Website:radiocity.rs
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....