•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ovacije na premijeri filma 'Ustav Republike Hrvatske'

Premijera filma „Ustav Republike Hrvatske“, reditelja Rajka Grlića, održana je sinoć u prepunoj sali bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Pre početka projekcije glumačka i autorska ekipa filma prošetala je crvenim tepihom i pozdravila mnogobrojnu publiku koja je sa nestrpljenjem očekivala Grlićevu ljubavnu priču o mržnji.

Bioskop je ovom prilikom potvrdio da je mesto okupljanja velikog broja zvanica kako iz poslovnog, tako i političkog sveta i državnog vrha. Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skat kao i hrvatski ambasador Gordan Markotić podržali su najnovije ostvarenje reditelja Rajka Grlića.

Premijeri su prisustvovale i brojne javne ličnosti iz kulturnog života, reditelji Slobodan Šijan, Goran Paskaljević, Goran Marković, Milorad Milinković, Darko Lungulov, Darijan Mihajlović, Stevan Filipović, kompozitor Zoran Simijanović, glumci Nikola Kojo, Andrija Kuzmanović, Milorad Krivokapić, Nada Šargin, Bojan Perić, Tamara Krcunović, Dragan Vujić Vujke, Vladimir Aleksić, Lena Bogdanović, LGBT aktivista Predrag Azdejković, Sandra Perović, Olivera Kovačević, Zoran Kesić, Radoslav Zelenović, direktor Filmskog centra Srbije Boban Jevtić, političar Boris Tadić i mnogi drugi.

Nakon projekcije, glumačka i autorska ekipa koju su predvodili reditelj Rajko Grlić, scenarista Ante Tomić, producent Ivan Maloča, glumci Nebojša Glogovac, Dejan Aćimović i Mladen Hren, pozdravili su publiku koja je svoje oduševljenje filmom izrazila gromoglasnim aplauzom kome se nije nazirao kraj.

U fokusu filma nalazi se četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih, jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i veri. Verovatno se nikada nebi obratili jedni drugima da ih nesreća na to nije naterala i učinila da međusobno zavise jedni od drugih. ,,Ustav Republike Hrvatske” je jednoglasnom odlukom žirija proglašen najboljim filmom Montraelskog filmskog festivala.

Film „Ustav Republike Hrvatske“ u distribuciji CON FILMA naći će se od 20. oktobra na redovnom repertoaru bisokopa.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...