•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ovogodišnji dobitnik Zlatnog medveda stiže u bioskope!

Dobitnik berlinskog Zlatnog medveda, film „Na telu i duši“ mađarske rediteljke Ildiko Enjedi, je neobična ljubavna priča o dvoje usamljenih ljudi, koji komuniciraju u snu, u kome se ona pojavljuje kao košuta, a on kao jelen.

Radnja ove ekscentrične drame je smeštena u okruženje budimpeštanske klanice. Mlada žena Marija i njen šef Endre otkrivaju da svake noći sanjaju isti san. Isprva zbunjeni i pomalo uplašeni, polako prihvataju ovu čudnu koincidenciju, i pokušavaju da tokom dana rekonstruišu ono što im se u snovima zbiva. Ovo je priča o dvoje ljudi koji otkrivaju carstvo osećanja i telesne želje, koju je Ildiko Enjedi ispričala nežno i sa puno suptilnog humora.

Film “Na telu i duši” je osvojio sedam nagrada na filmskim festivalima, a takođe je izabran za predstavnika mađarske kinematografije za nagradu Oskar u kategoriji stranog filma, čije će nominacije biti zvanično objavljene 23. januara 2018. godine.

Rediteljka Ildiko Enjedi rođena je u Budimpešti 1955. godine. Započela je karijeru kao konceptualna umetnica pre nego što je počela da snima kratke i dugometražne filmove kao scenaristkinja i rediteljka. Festivalsku publiku je oduševila još 1989. godine sa svojim prvim filmom “Moj dvadeseti vek” koji je nagrađen Zlatnom kamerom za najboljeg debitanta u Kanu. Osvojila je više od 40 međunarodnih priznanja za svoj rad.

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Na telu i duši“ od 28. septembra u bioskopima Tuckwood, Fontana, Akademija 28, Dvorana kulturnog centra, Centar za kulturu Vlada Divljan u Beogradu, Kulturni centar u Novom Sadu, Eurocinema u Subotici, kao i u bioskopu Vilin grad u Nišu.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....