•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ozvaničen repertoar ovogodišnjeg Filmskog festivala u Kanu

Konačan filmski repertoar koji će biti prikazan na Kanskom filmskom festivalu od 13. do 24. maja danas je ozvaničen u Parizu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji za medije održanoj u bioskopu Normandija predsednik Festivala Pierre Lescurei i generalni delegat Thierry Fremaux predstavili su repertoar koji ljubitelji filma mogu očekivati na ovogodišnjem Festivalu.

Od ukupno 1.854 filmova koji su bili prijavljeni, za takmičenje je odabrano 17, kazao je Fremaux.

Još 14 filmova biće prikazano u posebnom takmičenju "Un Certain regard" kojim će predsedavati italijanska glumica Isabella Rosellini.

Za "Zlatnu palmu", odnosno prvu nagradu Festivala takmičiće se predominantno filmovi francuske, italijanske i azijske produkcije.

Zlatnu palmu je prošle godine osvojio turski reditelj Nuri Bilge Ceylan za film "Zimski san".

Ove godine će po prvi put u istoriji kanski žiri imati dva predsednika: američke reditelje, braću Joela i Ethan Coen.

Uz to, prvi put od 1987. godine Festival će biti otvoren filmom koji je režirala žena. Francuska rediteljka Emmanuelle Bercot na filmsko platno donosi dramsku komediju La Tête Haute, što u prevodu znači "Glave gore".

Poster 68. Kanskog filmskog festivala posvećen je švedskoj glumici zlatnog doba holivudske produkcije Ingrid Bergman. Takođe će biti prikazan i film švedskog pisca i filmskog kritičara Stig Bjorkmana "Ingrid Bergman, njenim rečima".

Između ostalih, ove godine u Kanu će biti prikazani film "Office" u režiji Ong Won Chana, dokumentarni film Asifa Kapadiana o preminuloj britanskoj pjevačici Amy Winehouse, Woody Allenov "Irrational Man", Pixarov "Inside Out" i Georgeov Millerov "Mad Max: Fury Road".

Komentirajući kontroverzne navode da će "selfiji" biti zabranjeni na crvenom tepihu na kojem zvanice i protagonisti počinju paradu pre prikazivanja filmova, Fremaux je rekao da to još nije zvanična odluka, ali da će najverovatnije biti donesena zbog izbegavanja gužve.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....