•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

PREDSTAVA „TRNOVA RUŽICA“ OTVARA PEDESET TREĆE SUSRETE PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE

Pozorište lutaka će sa predstavom „Trnova ružica“ učestvovati na Pedest trećim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koji se održavaju od 29. novembra do 2. decembra u Beogradu.

Reč je o najznačajnijem nacionalnom lutkarskom festivalu na kome učestvuju profesionalna lutkarska pozorišta iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Niša i Kragujevca. Festival se organizuje u saradnji sa UNIMA centrom Srbije, a ove godine pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Ministarstva kulture.

Pozorište lutaka Niš nastupa prvog festivalskog dana u 10.30 na sceni Pozorišta lutaka „Pinokio“, koje je ovogodišnji domaćin festivala. Tokom četiri festivalska dana, publika će videti još i predstave: „Metarmofoze“, Kad je bio mrak“, „Dečak i mesec“, „Životnjske priče“, „Ljubav i violina“, „O jednoj običnoj Crvenkapi“ i „Bajka o začaranoj lepotici“, a poslednjeg dana nakon dodele nagrada, u čast nagrađenih, predstavu „Junak u tregerima“ će odigrati Dječje pozorište Republike Srpske.

Predstavu „Trnova ružica“ je režirao Vladimir Lazić a na festivalu će je izvesti: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Jovan Živković, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Da podsetimo, predstava je premijerno izvedena oktobra 2021. godine i ovo će biti njeno drugo festivalsko izvođenje. Na Osmom festivalu Dječije umjetnosti u Sarajevu ove godine „Trnova ružica“ je osvojila tri nagrade: Gran-pri, Nagradu za najbolju scenografiju i kreaciju lutaka i Nagradu za najbolju kostimografiju.

Podeli:



Preporucujemo