•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

PRVI TAMNOPUTI ROMEO U FILMU "JULI"

Istinita priča o poznatoj baletskoj zvezdi Karlosu Akosti (Carlos Acosta), čija je igračka karijera obeležena fascinantnim svetskim uspehom naći će se u domaćim bioskopima od četvrtka, 24. oktobra.
Film "Juli" (Yuli) španske rediteljke Isiar Boljain (Icíar Bollaín) snimljen je prema autobiografiji baletskog igrača Karlosa Akoste i prati priču o trnvitom putu do zvezda dečaka koji je, na nagovor svoga oca, umesto sna o fudbalskom terenu ostvario san o baletskoj sceni i postao prvi tamnoputi igrač koji je dobio ulogu Romea na londonskom Kraljevskom baletu.

Zasluge za neverovatan uspeh na svetskoj baletskoj sceni pripisuje svom ocu koji je, kako bi ga sklonio sa ulica Havane, insistirao na Karlosovoj posvećenosti igri, disciplini i vežbi dajući mu ime Juli - ratnik. Renomirani učitelji baleta na Kubi takođe su prepoznali neverovatan talenat mladog momka željnog drugih dečačkih snova pre nego učenja baletskih pokreta.

"Nisam birao svoju karijeru i oduzeta mi je sloboda u odlučivanju šta ću da uradim sa svojim životom. Otac me je gurnuo u ovo bez mog pristanka, ali sada sam mu zahvalan. Zaista sam srećan i ne mogu to da zaboravim," rekao je Akosta u jednom od intervjua.

Juli je nadimak koji je Karlosu Akosti dao njegov otac Pedro, koji ga je smatrao borcem. Kao dete, Juli izbegava školu provodeći vreme na ulicama siromašne Havane, dok njegov otac ima druge planove. Znajući da njegov sin ima prirodni talenat za ples, šalje ga u nacionalnu baletsku školu na Kubi gde dečak, privučen svetom plesa, počinje da oblikuje svoju legendarnu karijeru i postaje prvi crni plesač koji dobija najprestižnije baletske uloge napisane prvenstveno za bele igrače.

Mladog Karlosa Akostu tumači desetogodišnjak, glumac Edlison (Edlison Manuel Olbera Núñez), a u filmu se pojavljuje i sama zvezda baleta, Karlos Akosta, kako bi se publici verodostojno približio njegov život.

Film je kod nas premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a sada će se naći u redovnoj distribuciji.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila