•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

PRVI TREJLER DOMAĆEG FILMA "OTAC" KOJI OTVARA OVOGODIŠNJI 48. FEST

Uoči svetske premijere na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu koji će se održati od 20. februara do 1. marta Filmska kuća Baš Čelik objavila je prvi trejler filma "Otac" reditelja Srdana Golubovića. Film sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi biće prikazan u okviru takmičarskog programa "Panorama", a odmah nakon Berlinala "Otac" otvara ovogodišnji 48. FEST.
Od 5. marta film će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Zapuštena i rastrojena žena dolazi pred fabriku s dvoje male dece i preti da će da se zapali ako njenom mužu ne isplate zaostale plate i otpremninu. Niko ne reaguje, ona se uz vrisku i plač svoje dece, zapali.

Nikola (42) radi kao nadničar, pre dve godine je dobio otkaz u fabrici, koja je otišla u stečaj.

Kada mu jave šta se desilo Nikola dotrčava do fabrike i saznaje da je žena odvedena u bolnicu, a da je decu preuzeo Centar za socijalni rad.
Iz protesta, očaja i potrebe da dokaže i sebi i drugima, Nikola kreće peške za Beograd u ministarstvo, da traži pravdu i pravo na svoju decu.

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja - postaje heroj.

Osim Gorana Bogdana, u ostalim ulogama našli su se: Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović, dok su uloge dece poverene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece.

I predhodna ostvarenja reditelja Srdana Golubovića bila su zapažena i prikazana na prestižnim međunarodnim filmskim festivalima. Njegov prvi igrani film “Apsolutnih sto” (2001) koji je osvojio veliki broj nagrada bio je prikazan u Torontu, San Sebastijanu, Pusanu, Roterdamu.

Godine 2007. Golubovićev drugi dugometražni igrani film “Klopka” je imao svetsku premijeru na Berlinalu (sekcija Forum), a prikazan je i na festivalima u Torontu i Karlovim Varima. Film je osvojio 22 međunarodne nagrade na preko 50 festivala na kojima je učestvovao. "Klopka" je 2008. bila u užem izboru za Oskara za najbolji strani film.

Njegov treći film "Krugovi" prikazan je 2013. na Sandensu, gde je osvojio Specijalnu nagradu žirija, kao i na festivalu u Berlinu (Forum), gde je dobio nagradu Ekumenskog žirija. Krugovi su učestvovali na preko 80 festivala i osvojili su 32 međunarodne nagrade.

Podeli:



Preporucujemo