•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

PUTUJUĆI BIOSKOP - NOVI NEMAČKI FILMOVI u DKSG

Od 11. do 14. maja u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće održan program „Putujući bioskop – Novi nemački filmovi“. Program se organizuje u saradnji sa Gete institutom u Beogradu, a ulaz je slobodan.

Program:

Četvrtak, 11. maj, u 19.00 i 21.00

POZDRAVI IZ FUKUŠIME

r. Doris Deri

ul. Rozali Tomas, Kaori Momoi, Moše Kojen, Nami Kamata

Nemačka, 2016, 104’

U bekstvu od svojih neostvarenih životnih snova, mlada Nemica Mari putuje u Japan. Tamo se priključuje organizaciji Clowns4hell, koja u područje Fukušime žrtvama trostruke katastrofe iz 2011. želi da donese malo radosti u skloništa, u kojima još uvek žive pretežno stariji ljudi, jer nisu želeli ili nisu mogli da se isele. Međutim, Mari uskoro sebi mora da prizna da za ovu vrstu posla nije nimalo sposobna.

Posle filma Trešnjin cvet - Hanami, Doris Deri, koja je napisala i scenario, ponovo se vraća u Japan. Njena drama, snimljena u crno-beloj tehnici, pripoveda univerzalnu poetsku priču o ostavljanju svega iza sebe i nastavku života.

Petak, 12. maj

19.00

4 KRALjA

r. Tereza fon Elc

ul. Moric Loi, Janis Nivener, Jela Haze

Nemačka, 2015, 99’

Srceparajuća drama o četvorici mladih, zrelih, povređenih omladinaca koji su prinuđeni da božićne praznike provedu u psihijatrijskoj klinici za mlade. Konfrontirani međusobno, sami sa sobom i nekonvencionalnim psihijatrom, doživeće Božić koji nikada neće moći da zaborave.

Jela Hase (Ratnica, Lolipop čudovište, Fak ju Gete) dobila je nagradu Zvezda u usponu na Berlinalu 2016; bronzana Nemačka filmska nagrada 2016.

21.00

BABAI

r. Visar Morina

ul. Val Maloku, Astrit Kabaši, Adriana Matoši

Nemačka, 2015, 104’

Desetogodišnji Nori i njegov otac Gezim zajedno prodaju cigarete na ulicama predratnog Kosova 90-ih. O Norijevoj majci Gezim ne želi da govori. Beg od prošlosti je očeva snaga. On želi da pobegne sa Kosova, ali bez Norija. Međutim, sin se suprotstavlja i pokušava svim sredstvima da ga spreči u tom naumu. Zaleđena stvarnost na Kosovu i u Albaniji, beg u navodno bolju budućnost - realnost u filmu punom tihih osećanja i snažne čežnje.

Na Filmskom festivalu u Minhenu 2015, u kategoriji Novi nemački film, drama o izbeglicama Visara Morine je odnela tri od četiri najznačajnije nagrade za talente: za režiju, scenario i uloge oca i sina.

Subota, 13. maj

19.00

DRŽAVA PROTIV FRICA BAUERA

r. Lars Kraume

ul. Burghart Klausner, Ronald Cerfeld

Nemačka, 2015, 105’

Nemačka, 1957. I dok mlada Savezna Republika želi da ostavi za sobom vreme nacionalsocijalizma, jedan čovek se neumorno bori da počinioce izvede pred sud u sopstvenoj zemlji: 12 godina po završetku rata beskompromisni vrhovni državni tužilac Fric Bauer dobija obaveštenje gde se, navodno, krije Adolf Ajhman, nekadašnji glavni zapovednik SS-a. Zajedno sa mladim državnim tužiocem Karlom Angermanom, Bauer počinje sa istraživanjem pozadine.

Nemačka filmska nagrada 2016. za najbolji igrani film, najbolji scenario (Lars Kraume), najbolju režiju (Lars Kraume), najbolju mušku sporednu ulogu (Ronald Cerfeld), najbolju scenografiju (Kora Prac), najbolju kostimografiju (Ester Valc).

21.00

HRABAR PODUHVAT

r. Kristijan Cibert

ul. Florijan David Fic, Julija Košic

Nemačka, 2014, 95’

Svake godine Hanes, njegova žena Kiki, prijateljski par Dominik i Marajke, kao i ženskaroš Mihael, preduzimaju biciklističku turu. Cilj je uvek neki drugi i svaki put ga određuje jedan od članova grupe. Ove godine je red na Hanesa koji je izabrao Belgiju, što kod ostalih biciklista i nije baš izazvalo oduševljenje.

Nedelja, 14. maj

19.00

KO SAM JA - NIJEDAN SISTEM NIJE SIGURAN

r. Baran Bo Odar

ul. Tom Šiling, Elias M’Barek

Nemačka, 2014, 106

Za svoju okolinu stidljivi Benjamin je niko i ništa, zbog čega se često povlači u dubine interneta. Tamo on može da bude šta god želi i niko ne zna ko se krije iza njegovog pseudonima. Digitalni maskenbal Benjaminu ne pada teško, on je vrhunski haker. U harizmatičnom Maksu nalazi istomišljenika.

Nemačka filmska nagrada 2015. za najbolju montažu i scenografiju

21.00

FAK JU GETE

r. Bora Dagtekin

ul. Elijas M’Barek, Karolin Herfurt, Katja Riman

Nemačka, 2013, 113’

Posle 13 meseci zatvora prevarant Zeki Miler traga za svojim plenom iz poslednjeg pljačkaškog pohoda. Javlja se na konkurs za domara škole, ispod čije sportske sale leži zakopan novac. Međutim, Zeki dobija mesto kao nastavnik na zameni. Prinuđen je da se maltretira sa naivnom referentkinjom i problematičnom decom koja čak ne znaju ni da ispravno napišu Fak ju Gete. Tako ovaj mladić, a da nije ni hteo, započinje svoju pedagošku karijeru. Urnebesna farsa Bore Dagtekina je bio najuspešniji nemački film 2013. godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...