•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pamela, a Love Story (2023)

Da li ste spremni za Pamelu Anderson, običnu osobu? Istinski zanimljiv dokumentarac Rajana Vajta „Pamela, ljubavna priča“ predstavlja seks simbol na jednostavan način, sa malo šminke ili nimalo, obučen u smenu i u ogrtaču.

Priča koju priča je o devojčici iz malog grada — delimično je odrasla na jednom ostrvu u Britanskoj Kolumbiji — koja je trpela zlostavljanje od ranog detinjstva. Govoreći o dadilji koja ju je maltretirala, ona kaže: „Rekla sam joj da želim da umre, a ona je umrla u saobraćajnoj nesreći sledećeg dana. Ona je preokret događaja pripisala „magijskim moćima“.

Posedovala je neku vrstu magije, bila je i veoma lepa i veoma fotogenična. Otkrivena je preko sportske arene Jumbotron 1989. Nakon što je pozirala za časopis Playboy, postala je poznata pre nego što je bila i maglovito spremna za tako nešto. „Nikada ranije nisam seo preko puta teme intervjua i rekao: ’Možemo li ukratko da razgovaramo o vašim grudima?’“, navodi u arhivskom snimku novinar Met Lauer.

Anderson priznaje dugogodišnju romantičnu predispoziciju prema „lošim momcima“. Devedesetih, kada je bila zvezda „Baywatch”, udala se za jednog od najgorih, rok bubnjara Tomija Lija.

Njena još uvek ogorčena i povređena sećanja na zloglasni snimak seksa para, za koju je uvek insistirala da je ukradena imovina, potkrepljuju se.

Ličnost ove zvezde ne skreće ni u jednu ideologiju, a kamoli u feminističku. Ali kada se Anderson priseća da su je smenili neprijateljski nastrojeni advokati dok je pokušavala da ugasi marketing snimka seksa, ona se seća da je pomislila: „Zašto me ovi odrasli muškarci toliko mrze?“ Sukob njenog dobronamernog nedostatka inhibicije sa institucionalizovanom mizoginijom čini biografiju ove Kanađanke veoma uznemirujućom američkom pričom.

Autor: Jovana Kurtić

Žanr:dokumentarni, biografski
Godina:2023
Reziser:Ryan White
Uloge:Pamela Anderson, Gregory Butler, Rob Bowman
Uzrast:TV-MA
Studio:Dorothy Street Pictures, Tripod Media
Zemlja:United States
Website:www.netflix.com/rs/title/81590934
Jezik:engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo